НовиниЧеркасиУ Черкасах облаштують тимчасовий госпіталь для хворих на COVID-19

У Черкасах облаштують тимчасовий госпіталь для хворих на COVID-19

-

- Advertisment -

У Черкасах планують створити тимчасовий інфекційний стаціонар. У ньому розмістять додаткові 150 ліжок для надання медичної допомоги хворим на COVID-19.

Відповідне рішення ухвалила місцева комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, повідомляє пресслужба Черкаської міської ради.

Тимчасовий госпіталь планують облаштувати на базі будівлі другого пологового будинку, яка розташована за адресою вул.30-річчя Перемоги 16/1.

ria.ru

Як зазначив директор департаменту охорони здоров’я та медичних послуг Всеволод Кульчиковський, зважаючи на ріст захворюваності на коронавірус останнім часом, виникає потреба у подальшому розширенні ліжкового фонду.

«Після проведеного аналізу було прийнято рішення організувати тимчасовий інфекційний стаціонар на базі вивільнених від пацієнтів площ філії №2 Центру матері та дитини. Дано завдання по ремонту кисневої компресорної станції. В 2-му пологовому наявні 54 виводи для кисневої підтримки, 13 з них – функціонуючі, решта – знаходяться в стадії експертизи, їх переведуть у робочий стан. Є домовленість з обласною адміністрацією про надання для роботи шпиталю високопотокових кисневих концентраторів. Ми просимо 106 штук», – розповів головний медик Черкас..

Він додав, що на забезпечення функціонування 150 додаткових ліжок потрібно сформувати 25 лікарських бригад. Це 75 лікарів і більше 200 працівників середнього та молодшого персоналу. Лікарських кадрів наразі не вистачає, тому будуть задіяні різні структурні підрозділи. Також буде запропоновано медикам, які працювали на другій базі пологового будинку взяти участь у формуванні бригад, звертатимуться до міських лікарень №1 та №3, залучатимуть персонал із поліклінік.

Працівників філії №2 «Центру матері та дитини» переведуть працювати до філії №1. Будівлю по вул.30-річчя перемоги передадуть в оренду терміном на 3 місяці КНП «Черкаська міська інфекційна лікарня». Увесь процес розгортання тимчасового інфекційного стаціонару, за попередніми підрахунками, може зайняти до 4 тижнів. А поки у місті будуть максимально використовувати існуючі можливості для надання стаціонарної меддопомоги хворим на COVID-19.

Також заступник міського голови Ігор Волошин повідомив, що з держави надійшла субвенція на забезпечення подачею кисню ліжкового фонду закладів охорони здоров’я, які надають стаціонарну допомогу хворим на COVID-19.

«Черкасам виділяють 1 млн.790 тис. грн. на ці цілі. Ми зможемо їх використовувати після прийняття відповідного рішення про зміни до бюджету на виконкомі та бюджетній комісії», – говорить заступник міського голови.

Як повідомляв сайт vikka.ua, на Черкащині коронавірус виявили вже майже у дев’яти тисяч осіб.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Як сміляни можуть відновити житло. Програма Є-відновлення: куди звертатись і що потрібно

Торік в Україні запрацювала програма Є-відновлення по компенсації зруйнованого житла внаслідок бойових дій. За цією програмою українці можуть використати ...

Опади та коливання температури: прогноз погоди в Черкаській області

Із середини квітня Черкаська область знаходиться під впливом південних циклонів, які зумовлюють різноманітні опади та коливання температури. Про це...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x