НовиниЧеркащинаУ Черкасах обговорили розвиток громад області та їхні успіхи...

У Черкасах обговорили розвиток громад області та їхні успіхи (Фото)

-

- Advertisment -

У Черкаському регіональному офісі Програми "U-LEAD з Європою" відбувся день відкритих дверей, на якому обговорили досягнення децентралізації та подальші плани.

Як підкреслив керівник Східного регіонального хабу Програми "U-LEAD з Європою" Денис Ткачов, дії Програми спрямовано на підвищення потенціалу громад, зміну їх підходів до управління, посилення можливостей та появу нових здатностей розвинути громаду. І наразі Програма націлена на експертну підтримку громад: консультування, навчання, допомога у пошуках нових можливостей для розвитку.

За словами керівника Черкаського регіонального офісу Програми "U-LEAD з Європою" Сергія Слинька, громади Черкащини – це десятки успішно реалізованих щороку проектів. Чимало з них – такі як "Сонячне дерево" у Білозірській громаді, фітнес-бібліотека у Моринській, дитячий музичний парк у Кам’янській – роблять громади Черкащини унікальними на рівні країни.

Є більш локальні, але також показові проекти. Завдяки співпраці з Програмою "U-LEAD з Європою" та стейкхолдерами у Білозірській ОТГ на території опорного навчального закладу "Білозірська ЗОШ І-ІІІ ступенів" споруджено сучасну велопарковку, створено віддалене робоче місце адміністратора ЦНАП у смт. Ірдинь, громада увійшла до пілотного проекту Мінсоцполітики із впровадження в ОТГ моделі адміністрування надання соціальних послуг із соціальної підтримки населення.

Зазначимо, що 23 об’єднані територіальні громади Черкащини підписали рамкову угоду про співробітництво з реалізації проекту облаштування систем відеоспостереження на території кожної громади. Укладено 25 договорів міжмуніципального співробітництва між громадами, що дозволяють їм спільно реалізовувати масштабні проєкти та мати більші можливості. У понад 5 громадах почали діяти механізми "громадського бюджету".

"Ми надаємо системну підтримку громадам і націлені на те, щоб таких успіхів ставало все більше, − констатував Сергій Слинько. – Протягом двох років дії Програми "U-LEAD з Європою" для громад Черкащини було проведено понад 800 заходів, у яких взяли участь майже 13000 учасників із різних ОТГ регіону".

Громадам було надано 550 виїзних консультацій, що допомогли їм вирішити проблемні питання на шляху свого розвитку. Було проведено два форуми, 7 навчальних поїздок інших громад до нас для отримання корисного досвіду та здійснено 23 поїздки наших громад у інші регіони. Для громад Черкащини створено понад 25 стратегій розвитку, які дають їм можливість створити успішну громаду. Сім ОГТ Черкащини отримали інвестиційні паспорти, що допоможуть їм успішно залучати інвестиції для свого розвитку.

Як повідомляв сайт vikka.ua, у трьох ОТГ Черкащини з'явилися поліцейські станції.

У нашому Telegram каналі – тільки найважливіші та найактуальніші новини!

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкащан попереджають про можливість підтоплення

Черкаські синоптики попереджають жителів Черкаської області про можливість підтоплення з 18 до 23 квітня. Про це повідомили у пресслужбі...

Неподалік Умані вантажівка зіштовхнулася з легковиком

Неподалік Умані сталася дорожньо-транспортна пригода. Вантажний автомобіль зіштовхнувся з легковиком Renault Duster. Про це повідомляє Уманське районне управління поліції. За...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x