НовиниЧеркащинаУ Черкасах обговорили проблему утилізації сміття

У Черкасах обговорили проблему утилізації сміття

-

- Advertisment -

Публічна консультація з питань щодо проблеми утилізації та переробки сміття в Черкасах відбулася 15 березня у міськвиконкомі. Ініціював зібрання активіст та представник ГО "Центр.UA" Сергій Пасічник, передає кореспондент vikka.ua.

Активіст каже, що Україна в плані відходів та утилізації дещо відстає від інших країн.

"У Черкасах щомісяця збирається 36 тисяч кубометрів твердих побутових відходів. Ресурсу діючого сміттєзвалища вистачить ще приблизно на рік", – каже він.

Наразі існує кілька проблем із утилізацією сміття, які існують в Черкасах. Це вичерпність сміттєсховища, збільшення кількості сміття, низька культура громадян та зміни в законодавстві щодо сортування сміття.

Для їх вирішення існує кілька альтернативних рішень. Серед них – будівництво сміттєпереробного заводу. У місті Черкаси було дві позиції побудувати такі заводи. ТОВ "Еко-Баік" планувало розмістити таке підприємство на території колишнього ВАТ "Хімволокно". Згідно з проектом, завод мав би переробляти усі тверді побутові відходи протягом 25 років. Однак на громадських слуханнях у вересні черкасці не підтримали побудову цього заводу. Аналогічне підприємство неподалік ПАТ "Азот" планує розмістити і ТОВ "Еко-Че", залучивши хорватські інвестиції. Але наразі підприємство не може отримати поштову адресу.

Представник ТОВ "Еко-Че" Анатолій Прокопов займається питанням сміття вже 4 роки.

"Коли зійде сніг, будемо готувати майданчик для будівництва сміттєсортувального заводу і вже за 13 місяців маємо звести його, – каже він. – Це будуть дві сортувальні машини, які фасуватимуть сміття по тюках. Одна машина здатна сортувати 40 тонн сміття за годину щодня".

Також одним із альтернативних рішень є розширення діючого сміттєзвалища.

"Розширення на 10 гектарів полігону в Руській Поляні вистачить щонайменше ще на 15 років", – каже Сергій Пасічник.

Депутат міської ради від "Громадянської позиції" Руслан Зоря вже тривалий час вивчає питання можливості сортування і переробки сміття. Він перший ініціював відмову від будівництва заводу компанії ТОВ "Еко-Баік" через порушення технологій спалювання відходів. Обранець впевнений, що повністю вирішити це питання неможливо, доки не будуть добре налагоджені стосунки між Черкаською міською та обласною радами.

"На сьогодні діалогу між радами немає. Вони мають сісти за один стіл і вирішити ці всі питання, адже 4 роки поспіль вони будують окремі плани, а спільного – нічого не мають", – каже Зоря.

Як повідомляв сайт vikka, черкасці просять вирішити питання стихійних смітників біля присадибних ділянок.

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

День вишиванки у Черкасах зібрав майстринь народного мистецтва, артистів, політиків (ВІДЕО)

Черкаський сквер прикрасили вишитими рушниками. Тут зібралися місцеві жителі, вбрані у національний одяг - з нагоди Дня Вишиванки. Інформує...

На Черкащині відремонтують спорткомплекс, де завалилася покрівля

У Камянці, що на Черкащині, планують відремонтувати зал спортивного комплексу «Атлант». На ремонт виділяють понад 700 тис грн. Вже...

Цікаве:

Стратегії вивчення граматики англійської мови для новачків

Вивчення англійської мови може бути захоплюючим і в той...

23 червня в Києві стартує Incrypted Conference 2024

Це вже вчетверте, коли криптомедіа Incrypted організовує одну з...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x