додому Новини Черкаси У Черкасах незрячі волонтери плетуть маскувальні сітки

У Черкасах незрячі волонтери плетуть маскувальні сітки

0

Павло Чепель, Ігор Процюк та Андрій Медяник – незрячі, але це не стало на перешкоді їхньому бажанню зробити свій внесок у перемогу і бути корисними. Пишуть на сайті Департаменту соціальної політики ЧМР.

Добровольців заохотила долучитися до плетіння черкаська майстриня народної творчості Галина Тимошенко. Під її наглядом ці чоловіки давно займаються ліпленням з глини.

«Я їм сказала: якщо можемо ліпити, то і сітки зможемо плести. І їм це вдається прекрасно! Подивіться, як охайно вони це роблять», – говорить майстриня-волонтерка. – А тепер скажіть мені: як росія сподівається перемогти країну, у якій навіть незрячі люди воюють?!»

«Спільна біда об’єднала людей, – говорять чоловіки-волонтери. – Нам дуже приємно відчувати свою потрібність, знати, що ми допомагаємо в ім’я Перемоги і Миру. Тішить, що нас багато. Одні – плетуть основу для сіток, інші – приносять тканину на стрічки, і десятки пар рук годинами вплітають їх у сітку разом зі сподіваннями на перемогу. І так уже 24-й день війни!»

«Щодня тільки у Центр допомоги армії у Черкасах містяни-волонтери плетуть до 10 маскувальних сіток! А ще ж діють багато інших волонтерських груп. Це велика кількість і потужна допомога» – розповідають координатори Центру.

Сітками маскують військову техніку наших Збройних Сил України, використовують на блокпостах. Сітки належать до витратних матеріалів, тому робота у всіх центрах, де плетуть сітки, кипить постійно.

Читайте також: у Черкасах готують енергетичні батончики для захисників

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version