НовиниЧеркащинаУ Черкасах назвали переможців конкурсу арт-об’єктів до Великодня (ФОТО)

У Черкасах назвали переможців конкурсу арт-об’єктів до Великодня (ФОТО)

-

- Advertisment -

Музичні вітання, дитячі конкурси, майстер-класи просто неба, ярмарок народних майстрів та спільний "кривий танок" – таким атмосферним був один із днів "Черкаського Великоднього фестивалю". Його провели у понеділок, 9 квітня, на Соборній площі та у сквері "Юність". Цього року – всьоме. У середмісті працювала низка локацій, аби кожен відвідувач міг знайти тут щось цікаве саме для себе. Про це йдеться на сайті міськради.

У межах фестивалю, серед іншого, відзначили й учасників конкурсу арт-об’єктів "Черкаська писанка – 2018". Над створенням десяти вуличних інсталяцій, ознайомитися з якими можна було впродовж минулого тижня, працювала студентська молодь міста та учні шкіл естетичного виховання. Переможців творчого змагання в різних номінаціях нагородив заступник мера Черкас Ігор Волошин.

"Від імені міського голови, виконавчого комітету та депутатського корпусу щиро вітаю всіх присутніх із Воскресінням Господнім. Усім черкащанам, українцям, з нагоди світлого свята хочу побажати надії, віри та добра. Нехай у ваших домівках завжди живуть затишок і щастя, – сказав Ігор Володимирович та відзначив високий рівень кожної з представлених на площі робіт. – Кожна писанка – унікальна й неповторна, у кожній із них – закладений глибинний зміст. Тож тих, хто програв, тут немає".

За висновками журі, у номінації "патріотичність" диплом переможця конкурсу арт-об’єктів "Черкаська писанка – 2018" дістався Центру дитячої та юнацької творчості за втілення роботи під назвою "Добро і зло", за "багатогранність" – колективу Східноєвропейського університету ("Сила роду"), за "яскравість" відзначили Черкаську дитячу школу мистецтв та її "Квіткову красуню", за "стильність" – Черкаський державний бізнес-коледж і його писанку "Україна Єдина", за "оригінальність" – Багатопрофільний молодіжний центр ("Українська Покрова"), за "міфологічність" – Черкаський національний університет ім. Б. Хмельницького ("Яйце-Райце").

Найбільш "витонченою" визнали писанку "Життя триває", яку створив народний художній колектив ART-студія "Глорія". У номінації "майстерність" першість взяла дитяча художня школа імені Данила Нарбута зі своєю роботою "До сонця!".Кульмінацією свята став спільний "кривий танок" у супроводі веснянок та гаївок.

Як повідомляв сайт vikka.ua, черкаські дітлахи змайстрували до великодньої виставки оригінальні експонати.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаська прокуратура досягла зміни рішення суду у справі грабіжника, який напав на літнього чоловіка

Прокуратура домоглася зміни рішення суду першої інстанції у справі 36-річного грабіжника, який напав на літнього чоловіка. Про це повідомляє...

Чи буде інтернет в Черкасах у випадку блекаутів: Лаут відповів

Інтернет у жителів Черкас під час блекаутів буде. Про це журналістам vikka.ua розповів очільник черкаської компанії провайдера «McLaut» Віталій...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x