НовиниУ Черкасах народилися Марсель і Джуліана, а "російські" імена...

У Черкасах народилися Марсель і Джуліана, а "російські" імена стають непопулярними

-

- Advertisment -

Визначитися з ім’ям новонародженого справа не з легких. Перш ніж зареєструвати малюка, батьки детально вивчають спеціальну літературу та активно обговорюють потенційні імена в родині. Сайт vikka.ua з’ясував, які ж імена для свої діток обирали черкасці у 2015 році.

Цьогоріч у Черкасах зареєстрували понад три тисячі малюків. Найпопулярнішими жіночими іменами залишаються Анна, Вікторія, Катерина, Олександра, Марія, Софія, Аріна та Анастасія. Називаючи хлопчиків, містяни віддавали перевагу таким іменам, як Артем, Марк, Матвій, Олександр, Владислав, Тимофій та Дмитро.

"Називають містяни своїх діток зазвичай на честь рідних, керуючись традиціями (в честь пам'яті когось зі святих) та асоціаціями, які викликають певні імена", – розповідає головний спеціаліст відділу державної реєстрації актів цивільного стану по Придніпровському району міста Черкаси Олександра Скрипник.

Цьогоріч черкасці рідше стали називати дітей "на російський лад", що не може не тішити фахівців.

"Менше реєструємо Даніїлів та Кірілів. Батьки вже більше схиляються до україномовних імен, бо зрозуміли, що воно має бути записано граматично правильно. Мене це радує, бо з досвіду розумію, які проблеми можуть виникнути та як по батькові називатимуть уже їхніх дітей", – зазначає начальник відділу державної реєстрації актів цивільного стану по Соснівському району міста Черкаси Ольга Добровольська.

Реєструють у Черкасах і дітей із рідкісними іменами. Зазвичай їх обирають іноземці, які проживають на території України. Це, до прикладу, Шаяль, Марсель, Еміль, Батур. Дівчаток називають Анано, Джуліана, Пріадна, Ліра та Сабріна. У Придніпровському районі також зареєстрували Златославу та Любаву.

Рідкість для Черкас і подвійні імена. Ними зазвичай "прикрашають" дівчат. У Соснівському районі, до прикладу, зареєстрували Анну-Радмілу. А от подвійним Анна-Марія уже нікого не здивуєш.

При виборі імені для дитини фахівці радять врахувати кілька аспектів. По-перше, ім'я дитини має поєднуватися і добре звучати з прізвищем та ім’ям по батькові. Що більш милозвучнішим буде таке поєднання, то урівноваженішим буде характер людини.

Обов'язково потрібно вирахувати й те, під яким знаком зодіаку народиться малюк (у поєднанні з роком народження). Правильно вибраним ім'ям можна пом'якшити або посилити негативні якості, які були закладені ще до народження.

Не менш важливою є і пора року. До прикладу, взимку народжуються цілеспрямовані та наполегливі люди, які володіють складним характером, ті ж, хто народилися влітку – м'які, вразливі та полюбляють ризик. 

Як повідомляв сайт vikka.ua, у Черкасах вчиться дівчинка-вундеркінд.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкасець постане перед судом за неправдиве повідомлення про підготовку вибуху

Прокурори скерували до суду обвинувальний акт стосовно 65-річного черкасця за фактом надання завідомо неправдивої інформації про підготовку вибуху в...

Черкащан попереджають про пориви вітру

Протягом найближчої доби на Черкащині очікується сильний вітер. Про це повідомляє Черкаський обласний центр з гідрометеорології. У Черкаській області та...

Цікаве:

Trustee Plus швидко прогресує і заявляє про аудиторію у 200 000 користувачів

Продукт компанії Trustee продовжує просувати можливості Web3-сфери в...

Огляд актуальних бонусних програм в казино Super Gra

Бонуси – спеціальний маркетинговий інструмент для залучення нових клієнтів,...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x