додому Новини У Черкасах можуть закрити "Фрезеніус" (ВіДЕО)

У Черкасах можуть закрити "Фрезеніус" (ВіДЕО)

0

На лікування хворих на ниркову недостатність черкащан потрібно 24 млн грн. Ані в міському бюджеті, ані в обласному таких коштів немає.

Про це на прес-конференції повідомив мер Черкас Сергій Одарич. За його словами, вирішити проблему може лише Верховна Рада, проголосувавши у змінах до державного бюджету 400 млн грн на гемодіаліз.

"Із клінікою "Фрезеніус" зараз дуже напружена ситуація. Витрати зростають, зростає і кількість пацієнтів. Лише за минулий рік кількість пацієнтів зросла у два рази. Потрібно більше трьохсот тисяч гривень протягом року для лікування одного хворого", – розповів мер Черкас.

"Мені вдалося залучитися підтримкою профільного комітету, підтримкою Богомол. Учора у проекті змін передбачили спрямувати 400 млн грн на послуги гемодіалізу. Якщо Верховна Рада підтримає зміни, проблема буде розв'язана", – зазначив Одарич.

"Сьогодні керівник "Фрезеніуса" поставив жорсткі умови: якщо їм не дадуть грошей до 2 березня, то 1 квітня клініку в Черкасах можуть закрити", – сказав міський голова.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version