НовиниЧеркащинаУ Черкасах може з’явитися унікальний арт-об’єкт (ВІДЕО)

У Черкасах може з’явитися унікальний арт-об’єкт (ВІДЕО)

-

- Advertisment -

Динамічний павільйон у дусі параметричної архітектури – таку сучасну споруду хочуть побудувати на березі Дніпра в Черкасах. Відповідний проект ініціювала ГО "Центр міського середовища" (CEUREN) у межах міської програми "Громадський бюджет", повідомляє "Нова доба".

"Подібних конструкцій немає ніде в Україні, тож наше місто може стати першим, де з’явиться настільки сучасний арт-об’єкт, – розповідає один із авторів проекту Андрій Поліщук. – Це буде мультифункціональна споруда, яку можна використовувати одразу в кількох напрямках: як місце для проведення громадських заходів (лекторії, фестивалі, обговорення, збори, спортивні події тощо); захист від спеки чи дощу; панорамна тераса з оглядом набережної; центр громадського простору".

Розробив павільйон молодий архітектор Дмитро Аранчій, який здобував освіту в Лондоні.

"Нині спорудження багатофункціональних павільйонів – світовий тренд у дизайні міського середовища. Подібні об'єкти покликані виконувати не лише практичні функції, але й естетично покращують якість міського середовища", – розповідає Андрій.

Загалом же на спорудження павільйону й облаштування прилеглої території, що нині перебуває далеко не в найкращому стані, потрібно близько двох мільйонів гривень. Чи з’явиться сучасний арт-об’єкт на березі Дніпра, залежатиме від самих містян. Власне, цьогоріч черкасці обиратимуть серед 110 проектів громадського бюджету. Проект "Динамічний павільйон" має № 66 у списку громадських проектів. Голосування триватиме з 1 по 14 листопада.

Зазначимо, що згідно з правилами одна людина зможе проголосувати одночасно за чотири проекти. Свій голос за той чи інший проект жителі Черкас зможуть віддати на сайті міської ради у рубриці "Громадський бюджет" або у пунктах для голосування через паперові анкети. Цьогоріч працюватиме шість таких пунктів: один – у приміщенні Черкаської міської ради (вул. Байди Вишневецького, 36), інші п’ять – у міських бібліотеках за адресами: вул. Хрещатик, 200; вул. Чорновола, 142/а; вул. Пацаєва, 20; Шевченка, 390 та Сумгаїтська, 24/1. 

Як повідомляв сайт vikka.ua, у черкаському храмі буде виставлена на поклоніння унікальна ікона.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаські поліцейські вилучили у чоловіка більш ніж півкілограма наркотиків

У Черкасах поліцейські вилучили у чоловіка вдома більш ніж півкілограма наркотиків, які він готував до збуту. Повідомляє Поліція Черкащини. У...

У деякі медичні заклади Черкас повернули теплопостачання

КПТМ “Черкаситеплокомуненерго” відновило подачу теплоносія у частину медичних закладів міста Черкаси. Про це повідомляє пресслужба комунального підприємства. Через похолодання керівники...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x