НовиниКриміналУ Черкасах митрополиту УПЦ МП суд призначив домашній арешт

У Черкасах митрополиту УПЦ МП суд призначив домашній арешт

-

- Advertisment -

Черкаському митрополиту УПЦ МП суд призначив цілодобовий домашній арешт у якості запобіжного заходу. Повідомляє пресслужба Соснівського районного суду м. Черкаси

митрополит
Фото зі сторінки Володимира Педька у Фейсбук

Обласний прокурор клопотав про обрання запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту керівнику Черкаської єпархії УПЦ московського патріархату Феодосію (Денису Снігірьову), який обвинувачується за ч. 2 та ч. 3 ст. 436-2 ККУ (Виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації проти України, глорифікація її учасників).

Сьогодні суд клопотання прокурора задовольнив, обравши митрополиту Феодосію запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту з електронним засобом контролю.

Нагадаємо, СБУ повідомила про підозру митрополиту Черкаської єпархії УПЦ (МП). За даними слідства, клірик заперечував збройну агресію рф проти України та виправдовував дії загарбників. За його розпорядженням у єпархії створили новий відомчий сайт за шаблоном РПЦ.

Під час його розробки було використано російське програмне забезпечення, яке дозволяло ретранслювати деструктивний контент з прокремлівських інтернет-ресурсів. Серед них – «patriarchia.ru» та «pravoslavie.ru».

suspilne.media

Як повідомляє Суспільне, біля будівлі суду зібралися віряни московського патріархату. Їм митрополит російською мовою розповів, що прапор так званої «Новоросії» йому нібито підкинули:

«Сказали, що його знайшли у монахинь. Я не мав права промовчати і про це публічно заявив. Через кілька днів почали слідчі дії, а потім відкрили кримінальну справу».

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Черкасах хочуть списати альтанку «Автобус»: прогнила підлога

Комунальне підприємство «Черкасиводоканал» має намір списати унікальну альтанку «Автобус». Проект рішення Черкаської міської ради розміщено на сайті ЧМР. Унікальну альтанку...

Канівчан попереджають про небезпеку підтоплення

Жителів Канівської громади попереджають про можливе підтоплення окремих територій через водопілля. Про це повідомляє пресслужба Канівської міської ради. Очікується затоплення...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x