НовиниУ Черкасах митрополити розсварилися під час молебні за чорнобильців...

У Черкасах митрополити розсварилися під час молебні за чорнобильців (ВІДЕО)

-

- Advertisment -

Сьогодні у Черкасах під час вшанування загиблих внаслідок Чорнобильської катастрофи Митрополит Іоан (Київський патріархат) почав співслужити під час молебня, який мав провести Митрополит Софроній (Московський патріархат).

Про це інформує кореспондент vikka.ua.

На захід вшанування пам’яті чорнобильців були запрошені представники Московського і Київського патріархату, а також греко-католицької церков. Планувалось, що молебень мав вести Митрополит Софроній.

Однак під час служби Софронія паралельно читати молитву почав Іоан. Після цього Софроній зі своїм колективом півчих пішов, а молебень продовжив владика Київського патріархату.

За словами Іоана, вони включилися в молитву не з метою розсваритися, а з метою підтримати молебень.

"Сталося це тому, що в нас діє частина Російської православної церкви, яка має назву УПЦ, але підпорядковується Московській патріархії. Вона продовжує виконувати своє завдання ділення українського народу на тих, які прихильні до Москви, і тих, які прихильні до Києва. І тому з нами співслужити не бажають, щоб не бути звинуваченими в тому, що вони не підтримують Москву, свій духовний центр, свого патріарха московського", – говорить представник УПЦ КП.

Настоятель парафії покрови Пресвятої Богородиці Української греко-католицької церкви в місті Черкаси отець Юліан Шеремета пояснив, що така ситуація трапляється не вперше.

"Тут були присутні представники трьох українських церков. Це УПЦ КП, УАПЦ УГКЦ. Ми спільно були запрошені облдержадміністрацією для молитви ушануванні пам'яті загиблих від Чорнобильської катастрофи. Ми прийшли помолитися. Також були запрошені представники російської православної церкви, яка себе називає українською православною, але насправді – це російська православна церква, яка діє під керівництвом Кирила, і робить все, щоб Україна буда не єдиною, Україна була поділеною", – прокоментував він ситуацію зі скандалом.

За його словами, на таких заходах представники різних конфесій мають спільно молитися, адже це спільний біль і спільна трагедія.

"Ми йдемо до єдності, натомість Москва до цього не прагне, а представники МП вигадують різні аргументи, що є проявом неповаги", – вважає отець Юліан.

У прес-службі ж Софронія вчинок Іоана назвали хамством.

"Три архієреї не правлять, править завжди один. А той вліз і зіпсував усю церемонію", – говорить представник прес-служби.

Сам Софроній розповів, що не закінчив молебень, щоб не зчинилася бійка.

"Перед цим я попереджував, щоб так званих митрополитів черкаських, не було. Я не побоюсь слова – цього бандита, який робить зле для України, який працює хто знає на кого, тому що своїми діями він тільки викликає поміж людьми ненависть. Він навіть дозволяє собі виступи в мою адресу, називаючи мене сепаратистом. Ми стали молитися, а він перебиває, став читати поряд", – обурився Софроній.

Згідно ж канонів, владика стверджує, що не має права молитися із ними одночасно.

"Як можна читати молитву, коли вони заважають. Я пішов, щоб не спровокувати бійку. Мені просто не дали виконати мою церковну місію", – говорить представник УПЦ МП.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Танцювали, співали і дарували квіти: у Черкасах гімназистки долучилися до спільноти панянок (ВІДЕО)

Уже 10 років у черкаській гімназії № 9 практикується роздільне навчання початкової школи. У дівочих класах - панянки, у...

Черкащанка отримала посвідчення майстра спорту України 

Боксерці з Черкас Вікторії Боярченко вручили посвідчення майстра спорту України. Про це повідомили у пресслужбі Черкаської міської ради. Вікторія Боярченко...

Цікаве:

Рецепти від черкащан: як Марина Черкащенко готує сирну паску (ВІДЕО) 

Паска без випікання. Напередодні свята Великдень знімальна група ВІККА...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x