НовиниЧеркасиУ Черкасах медики "швидкої" вчать надавати першу допомогу (ВІДЕО)

У Черкасах медики “швидкої” вчать надавати першу допомогу (ВІДЕО)

-

- Advertisment -

У Черкасах на базі Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф навчають першої медичної допомоги. На одному з таких занять побували і журналісти vikka.ua.

На одне з таких занять прийшов і фельдшер Вадим. Сьогодні поглиблює знання з першої допомоги травмованим. Він розповідає: працює у швидкій більше 5 років. Щодня виїжджає на різні виклики. Але тема порятунку травмованих завжди актуальна.

З травмами зіткаємося так чи інакше завжди. Це ті самі ДТП, ті самі масові випадки, там, де люди потребують допомоги невідкладної з травмами, з кровотечами і ми ці навички відпрацьовуємо”, – розповідає Вадим Копиленко.

Вже вдруге приїжджає на заняття і фельдшерка Тетяна. Зізнається, що кожну тему вивчає з цікавістю, бо робота вимагає чітких знань і дій без помилок.

Тут нас навчають і це дає нам змогу при виїзді на викликах більш вільніше себе почувати, адже там на хвилини життя людини йде, тому треба зорієнтуватися за кілька хвилин і надати допомогу”, – каже фельдшерка Тетяна Сидоренко.

Навчально-тренувальний відділ у черкаській екстренці працює з 2015 року. Тут радо навчають не лише медиків.

Ми проводимо навчання як для наших працівників, так і для цивільних осіб, працівників різноманітних структур: поліція, МНС, можливо якісь інші фірми часто звертаються”, – каже інструктор навчально-тренувального відділу Євгеній Тищенко.

Програми курсів охоплюють теми з першої допомоги. Нові знання завжди випробовують на практиці.

Заводим джгут такими скользящими рухами. Якщо ми не знаємо де кровотеча, заводимо максимально високо”, – показує учень тренувань.

У нас є багато різних видів курсів, це так як і перший на місці події, 5-денний курс, де ми розглядаємо як зупинити масивну кровотечу, як проводити травмоогляд”, – розповідає інструктор Микола Козоріз.

Після початку “великої” війни необхідність таких навчань збільшилася. Уміти надати допомогу у разі надзвичайної ситуації прагне все більше людей.

Інструктор Євгеній Тищенко каже: “Проводимо ми їх систематично для поновлення знань,для набуття та покращення навичок, щоб у складній ситуації людина, можна сказати на автоматизмі відпрацювала з тою проблемою, яка виникає”.

Навчають 12 інструкторів. Це медики-практики, які пройшли відповідні навчання і постійно поглиблюють свої знання.

На швидкій допомозі я працюю вже 12 років. Останні 5 років я працюю в навчально-тренувальному відділі. Ми постійно їздимо по різних курсах, удосконалюємо також свої навики, тому що з кожними роком все оновлюється”, – каже Микола Козоріз.

 

Читайте також:

Історичний дерев’яний будинок в Соснівці, що в Черкасах, ймовірніше, демонтують. Після великої пожежі, яка сталася у 2020 році цей дачний будинок, якому понад 100 років, відновленню не підлягає.

 

Приєднуйтеся до телекомпанії ВІККА:

Читайте новини на сайті: https://www.vikka.ua

Підписуйтеся на Telegram: https://t.me/vikka_news

Коментуйте в Facebook: https://www.facebook.com/TelekanalVIKKA

Дивіться в Instagram: https://www.instagram.com/vikka_tv

Підтримайте донатами: А-банк 5375235110071785

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкащину з робочим візитом відвідав міністр МВС

Вчора у Черкаській області з робочим візитом побував міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко. Про це повідомляє начальник Черкаської...

У Черкасах прокуратура «виселила» з ЦДЮТ ломбард

Прокуратура Черкаської області домоглася через суд розірвання договору оренду ЦДЮТ з комерційною фірмовою. Про це повідомляється в пресслужбі обласної...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x