НовиниЧеркасиУ Черкасах діти й молодь з інвалідністю вчаться бути...

У Черкасах діти й молодь з інвалідністю вчаться бути екосвідомими

-

- Advertisment -

У Черкасах вихованці Центру комплексної реабілітації осіб з інвалідністю «Жага Життя» долучилися до освітнього екологічного проєкту «Zero West School». Його в Черкасах організувала ГО «ВАЛЄ.О.», керівницею якої є Альона Остапенко.

Фото Альони Остапенко

Проект «Zero West School», заснований Фондом братів Кличків, допомагає впроваджувати в Україні культуру сортування відходів і популяризувати екодружній спосіб життя.

Альона Остапенко розповіла журналістам vikka.ua, що в межах екологічного проєкту впродовж лютого в центрі реабілітації відбулася низка тематичних заходів.

Фото Альони Остапенко

Вихованці «Жаги життя» разом із викладачами долучилися до навчання в екоакадемії. На цій платформі вони вивчали «інструкцію з догляду за планетою» і за цей час дізналися багато нового, успішно склали екоіспит і, крім того, – познайомилися з новими друзями.

В ігровій формі – з настільною грою «Еко-Мемо» – діти й молодь з інвалідністю навчалися правильно сортувати сміття і закріплювали знання.

Фото Альони Остапенко

– Таке навчання важливе не тільки для дітей та молоді, але і для дорослих, воно формує екосвідомість. Усі вони вчаться берегти довкілля, зменшуючи свій екологічний слід і оберігаючи природу. Навчаючи дітей, ми доносимо інформацію і формуємо нову свідомість дорослих, – розповіла Альона Остапенко.

Кінцевим етапом навчань було сортування вторинної сировини. Діти, молодь і працівники центру реабілітації зібрали її на вихідних, відсортовували й передали до пункту прийому.

Фото Альони Остапенко

Як розповіла керівниця ГО «ВАЛЄ.О.», до екоініціатив вихованці й працівники центру реабілітації долучаються не вперше. Зокрема, не раз брали участь у озелененні Черкас у межах «Greening of the Planet», шили торбинки у межах всеукраїнського проєкту «Мішечок».

Фото Альони Остапенко

Довідково:

Черкаський центр комплексної реабілітації людей з інвалідністю «Жага життя» створено в Черкасах на численні звернення батьків, аби забезпечити соціалізацію дітей та молоді з інвалідністю від 3-х до 35 років. Сюди приймають дітей і молодь зі складними діагнозами, які можуть перебувати в колективі, мають  потребу навчання, розвитку та денного догляду.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Синоптики попереджають про туман на Черкащині

Завтра, 25 квітня, на території Черкас та Черкаської області синоптики попереджають про туман. Про це повідомляє на своїй фейсбук-сторінці...

В автокатастрофі на Уманщині загинула людина

В Уманському районі внаслідок ДТП одна людина загинула, ще одну травмовано. Повідомляє Управління ДСНС у Черкаській області. 24 квітня на...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x