НовиниЧеркащинаУ Черкасах із неблагополучної сім’ї врятували чотирьох дітей

У Черкасах із неблагополучної сім’ї врятували чотирьох дітей

-

- Advertisment -

До служби у справах дітей Черкаської міської ради звернулась родичка сім’ї, висловивши побоювання щодо дітей. За словами жінки, тривалий час ті не виходили на вулицю. Також вона висловила побоювання за психічний стан батьків, які вкрай агресивно реагували та не пускали нікого до квартири. Про це повідомляє прес-служба міськради.

За словами заступника міського голови Геннадія Шевченка, який очолює міську комісію у справах захисту прав дитини, це той випадок, коли міська влада спільно з соціальними службами та правоохоронними органами змушена була оперативно реагувати, бо були порушені права дітей і подальше перебування у таких умовах становило пряму загрозу їх здоров’я та життя.

Мати дітей (1974 року народження, яка перебуває в декретній відпустці) категорично відмовилась пускати працівників до квартири та пояснила, що, дійсно, у родини є проблеми, але всі пропозиції про можливу допомогу нею були відхилені. Жінка не дозволила поспілкуватись з іншими членами родини, поводила себе агресивно.

"При спілкуванні з дітьми з’ясовано, що батько (1968 року народження) знаходиться в незрозумілому стані, він майже не їсть, закривається в кімнаті, перестав ходити на роботу", – розповідає начальник служби Світлана Шишлюк.

Нині діти перебувають у реабілітаційному центрі Черкас, де з ними працюють педагоги та психологи.

У родині мешкають троє синів – 17, 12 та 11 років – учні загальноосвітньої школи, а також 4-річна – вихованка ясла-садок.

Також із родиною проживає бабуся дітей, яка є тяжко хворою, інвалідом І групи.

Світлана Шишлюк зауважила, що до їхньої служби  надійшла інформація від адміністрації дитсадка про те, що найменша дитина не відвідує заклад. Вихователь із помічником намагалися відвідати родину, але їх не впустили до квартири. На запитання щодо причин невідвідування дитиною дошкільного закладу мати відмовилася відповідати.

"Крім цього, ми отримали звернення від адміністрації КЗ "Черкаська міська дитяча лікарня" Черкаської міської ради про те, що, при неодноразовому відвідуванні дільничною медичною сестрою родини, двері ніхто не відчиняє. На телефонні дзвінки батьки не відповідають. Зі слів сусідів, вся родина знаходиться вдома, але останнім часом ні з ким не спілкується", – зауважує Світлана Олександрівна.

Водночас до служби надійшло колективне звернення від мешканців будинку, в якому мешкає родина, про те, що психічний стан батьків викликає у них занепокоєння. Протягом кількох місяців сусіди не бачать на подвір’ї дітей. З квартири часто чути плач дитини та крики про допомогу хворої бабусі.

Оскільки родина не впускала працівників служби в будинок добровільно, вони звернулись із відповідним листом до прокуратури. Придніпровський суд м. Черкаси виненіс рішення про примусове проникнення в помешкання родини.

8 вересня орган опіки та піклування м. Черкаси на засідання виконавчого комітету Черкаської міської ради виніс проект рішення про негайне відібрання дітей від батьків у зв’язку із загрозою їх життю та  здоров’ю, який був підтриманий. Хвору бабусю влаштували до міської лікарні.

Як повідомляв сайт vikka.ua, у серпні на Черкащині зникло четверо дітей.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Із Черкас на передову їздить пересувний стоматологічний кабінет

Із Черкас в зону бойових дій їздить пересувний стоматологічний кабінет. Цей проект почав діяти ще з 2015 року. Тоді...

У черкаській школі відкрили меморіальні дошки 

У Черкаській загальноосвітній школі №4 відбулося відкриття меморіальних дошок на честь двох випускників цього навчального закладу. Про це повідомляє...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x