додому Новини Черкаси У Черкасах екоактивісти копирсалися у смітті на пляжі

У Черкасах екоактивісти копирсалися у смітті на пляжі

0

Екоактивісти з громадської організації «Let’s do it, Ukraine»вивчали сміття на пляжі «Сахарка», що в Черкасах. Для дослідження обрали ділянку розміром 100 на 10 метрів. Про це розповіла координатор проекту Анна Сквиря.

«Ми хотіли дізнатися, яке сміття утворюється на пляжах. Природа його виникнення. Чи це людський фактор чи його, можливо, принесло течією. Паралельно провели опитування місцевих жителів і зробили толоку з активістами», – зазначила Анна.

За її словами, на дослідженій ділянці було зібрано 5 кг 135 грамів сміття. Серед непотребу найбільше недопалків (240 шт.), на 2 місці – залишки скла, потім йде пластикове пакування, пакети поліетиленові та шматки пакетів, на 4 місці – металеві та пластикові кришки.Також на території пляжу були знайдені неживі птахи та риба.

«Щодо опитування місцевих жителів, то людей здебільшого турбує недостатня кількість смітників, нерегулярне вивезення сміття і зливова каналізацію, яка розташована поблизу пляжу. Вони знають про те, що там нема очисних і скиди від промислових підприємств йдуть прямо в річку», – розповіла ініціаторка заходу.

Також був розширений вхід на пляж для людей з особливими потребами. У перспективі активісти планують зробити тут дерев’яні доріжки, щоб люди на візках мали можливість дістатися води.У планах екологів – зробити велодоріжку і облаштувати зони відпочинку. Проект розрахований на 3 роки.

Як повідомляв сайт vikka.ua, до Черкас повертаються джазові вечори

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version