додому Новини Освіта У Черкасах для дітей проводять безкоштовні розвивальні заняття (ВІДЕО) 

У Черкасах для дітей проводять безкоштовні розвивальні заняття (ВІДЕО) 

0

У Черкасах проводять безкоштовні розвивальні заняття для дітей від 5 до 12 років. У рамках всеукраїнського проекту «СпівДія. Діти» дітлахи мають можливість цікаво провести час із однолітками та дізнатися щось нове. Повідомляє власкор ВІККА

ІВАН, ВІДВІДУВАЧ ЗАНЯТЬ: 

«П’ять кручених ударів. Один перший лівий, другий правий, а потім передній, а потім усі змішані». 

Семирічний Іван розповідає про кручений удар, який бачив у мультфільмі. Сьогодні він спілкується і займається творчістю на розвивальних заняттях. Тут разом із ним його друг. Андрійко розказав, чим займався тут минулого разу.  

АНДРІЙ, ВІДВІДУВАЧ ЗАНЯТЬ:  

«Ми робили будиночки. А іще ляльку». 

Чекає Андрійка за дверима мама Лідія. Жінка дізналася про безкоштовні заняття для дітей і вирішила скористатися можливістю. Після першого відвідування син попросився прийти сюди ще раз.  

ЛІДІЯ МЕЛАНІЧ, МАМА:

«Він у захваті від першого заняття. Я його запитала «Ну що, може не підемо?» – провокаційне запитання. Він сказав «Ні, підемо». Він поводився чемно пів дня, для того, щоб сюди потрапити. Казав, що їм сьогодні пообіцяли тут дещо особливе».  

Всеукраїнський проект «СпівДія Діти» – це насамперед про безпечний простір. Тут діти можуть гратися, спілкуватися і дізнаватися щось нове. Ініціативу втілюють за підтримки ЮНІСЕФ. Заняття проводять для трьох вікових груп від п’яти до дванадцяти років. Безкоштовно приходять як вимушено переміщені діти, так і місцеві. Проект діє у Черкасах із липня.  

ГАЛИНА ДІДЕНКО, МЕНТОР-КОМУНІКАЦІЙНИК ПРОЕКТУ «СПІВДІЯ. ДІТИ»:

«У Черкасах два простори – мобільний і стаціонарний. Кожен місяць ми змінюємо район. У вересні наша локація стартувала у південно-західному районі». 

Безкоштовні заняття поєднують у собі гру та пізнавальну діяльність. Ще одна важлива складова – психоемоційне розвантаження юних відвідувачів. Адже воєнний час підвищив рівень стресу та обмежив спілкування з ровесниками.   

ДАРИНА КОЛЕСНІКОВА, МЕНТОРКА ПРОЕКТУ «СПІВДІЯ. ДІТИ»:  

«Тема наша на найближчі тижні – Україна. Ми маємо зрозуміти її глибину, культуру завдяки цим заняттям. Також відновлення психоемоційного стану. Адже діти вимушені менше спілкуватися зі своїми однолітками».

YouTube video player

Щоб долучитись до занять, заповніть коротку анкету за посиланням та очікуйте дзвінка від місцевого координатора.

Читайте також: у Черкасах студенти розмалювали укриття в школі (ФОТО)

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version