НовиниУ Черкасах демонтували паркан, який утримував від містян зо...

У Черкасах демонтували паркан, який утримував від містян зо два десятки алабаїв (ФОТО, ВІДЕО)

-

- Advertisment -

Сьогодні, згідно рішення виконкому, знесли паркан біля будинку, у якому без відповідних документів та належних умов утримують 19 алабаїв. Про це інформує журналіст телеканалу "ВІККА".

Нагадаємо, сусіди бояться виходити з власних домівок через сусідських псів. Від них містян відділяє лише паркан, який алабаї із легкістю перестрибують та біжать гуляти у дитячий парк. Окрім цього життя людей робить нестерпним постійний сморід. Через відсутність каналізації всі нечистоти горе-сусіди виливають просто під будинок. Нині правоохоронці розглядають питання щодо судової заборони на тримання такої кількості собак.

Сусіди змушені ходити через спільний двір зі зброєю, адже собаки агресивні та можуть напасти як на дорослих, так і на дітей.

Як виявилося у цього питомника є власник.

"Назву питомника, яка йде додатком до ім’я собаки, я отримав у 2012 році. І почав займатися розплідненням собак на своїй приватній ділянці. Згодом жителі сусіднього домоволодіння почали їх труїти. Навіть кидали цеглою, бо їх це не влаштовувало. Відповідно собаки почали хворіти, чимало з них померло, а значна частина стала інвалідами. Після цього я забрав їх із вольєрів до своєї частини будинку", – говорить власник Станіслав Лясов.

Він тримає собак навіть у машині. Каже, що все через те, що з машини зникла магнітола та відеореєстратор.

Фіксували випадки, коли собаки перескакували паркан та бігли у дитячий парк. Лясов не заперечує цей факт та говорить, що кілька раз це траплялось через розвалений паркан з іншого боку подвір’я. Однак, запевняє, що зазвичай собак вигулює на повідку та в наморднику.

Леонід Лясов, який проживає на скандальній території, звинуватив сусідів у нападах та побитті його покійної дружини та інших членів сім’ї.

За словами ж Юрія Кубанського, який змушений ділити із сім’єю двір, де розгулює зо два десятки алабаїв, запевняє, що сусіди навіть не намагалися піти на мирову.

"Я скажу, що це дуже важко. Я вважаю, що вони люди неадекватні. Оскільки ми маємо два напади на мене та мою родину. Два кримінальні провадження, які не розслідуються. Тому говорити про мирні переговори – не має сенсу", – говорить Кубанський.

Муніципальна інспекція ухвалила рішення, що паркан біля домоволодіння встановлений неправомірно. Однак власники алабаїв запевняють, що все згідно технічного паспорту ділянки.

Представники інспекції взялися за демонтування воріт, та Вікторія та Леонід Лясові активно перешкоджали працівникам. У результаті паркан таки вдалося демонтували.

Натомість жінка викликала слідчого та вимагала відкрити кримінальне провадження за фактом незаконного демонтування та застосування сили щодо неї та її членів родини. Всі доводи представників ГО та посадовців, щодо законності рішення та наявності відповідного документу жінка не сприймала.

"Демонтовані ворота вивезуть на зберігання. Якщо власник захоче, то зможе їх забрати звісно. До того часу ми проведемо профілактичні заходи і намагатимемося з цими собаками навести порядок. Можливо незабаром суд ухвалить відповідне рішення і нам вдасться вилучити цих собак. Бо ж вони без документів утримуються в жахливих умовах", – розповів начальник управління інспектування департаменту архітектури, містобудування та інспектування Черкаської міської ради Олександр Давиденко.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Житель Звенигородщини стріляв у кота – на нього відкрили кримінальну справу

Поліція Звенигородщини відкрила кримінальне провадження за фактом жорстокого поводження з твариною. Про це пише Поліція Черкащини. Житель села Стеблів із...

Депутат розповів про свою мрію: хоче створити у Черкасах приватний музей книг

Приватний музей книг мріє створити у Черкасах депутат Черкаської міської ради Нарек Казарян. Про це він написав на своїй...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x