НовиниЧеркасиУ Черкасах «дали добро» на будівництво житла замість готелю

У Черкасах «дали добро» на будівництво житла замість готелю

-

- Advertisment -

Черкаські чиновники надали містобудівні умови та обмеження корпорації «Надія» на забудову історичної частини Черкас – підніжжя так званої Замкової гори.

Нагадаємо,  що про забудову під Замковою горою говорили уже більше 10 років. У 2007 році компанія «Агропром-1992», яка належить родині підприємця Бурського, отримала в оренду земельну ділянку за адресою Гагаріна,60 під будівництво готелю.

У 2015-му році фірма «Агропром-1992» збиралася звести у підніжжі Замкової гори 12-поверховий готель висотою в півсотню метрів. Саме тоді міський голова Черкас Сергій Одарич побачив, що в проекті готелю в номерах з’явилися кухонні плити, а висота забудови перевищувала оглядовий майданчик Замкової гори. Проте через спротив громадськості від цих планів забудовнику довелося відмовитися.

Пізніше землю «Агропрома-1992» та інші сусідні ділянки викупило приватне підприємство «Надія». Для початку будівництва їм потрібне було рішення міської ради про зміну цільового призначення ділянки.

Депутати Черкаської міської ради дали «зелене світло» місцевому забудовнику на будівництво під Замковою горою після актуалізації Генерального плану. саме тоді дозволили звести будинки на історичній частині.

Після цього забудовник подав документи на отримання містобудівних умов та обмежень. Необхідну документацію наприкінці жовтня ПП «Надія» отримало. Тож тепер будівництво ніщо і ніхто не заважатиме.

У планах забудовника знести історичний будинок із грифонами, що нині стоїть на розі Замкового узвозу та вулиці Гагаріна. Квартири там викуплені.

Як повідомляв сайт vikka.ua, на Черкащині від наслідків коронавірусу помер екссуддя

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Черкасах вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

У Черкасах відбулися пам'ятні заходи з нагоди 38-ї річниці аварії на Чорнобильській атомній електростанції. Про це повідомляє пресслужба Черкаської...

Черкаська ТЕЦ зупиняє свою роботу: за гарячу воду не нараховуватимуть

Із 4 травня поточного року Черкаська ТЕЦ тимчасово припиняє генерацію теплової та електричної енергії. Про це повідомляється на офіційній...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x