додому Новини Черкащина У Черкасах чоловік помер від вірусної пневмонії

У Черкасах чоловік помер від вірусної пневмонії

0

Вихідними у реанімації Першої міської лікарні від вірусної пневмонії помер 41-річний чоловік.

Про це під час ранкової наради 27 січня повідомив директор департаменту охорони здоров’я та медичних послуг Олег Стадник, пише "Вичерпно".

Загалом у період із 24 до 27 січня на Черкащині від вірусної пневмонії померли двоє осіб.

Йдеться про 28-річну жінку із Кам’янки, яка померла 24 січня, та чоловіка, який помер у Черкасах.

Довідково: пневмонія – хвороба, для якої характерне запалення легень, яке відбувається перш за все у повітряних міхурцях, що мають назву альвеоли. Зазвичай причиною є інфікування бактеріями, значно рідше – вірусами та іншими мікроорганізмами, ураження деякими медичними препаратами, ураження легень при автоімунних захворюваннях тощо.

Зазвичай при захворюванні спостерігають наступні симптоми: кашель, біль у грудях, гарячка, ускладнене дихання. Існують вакцини для запобігання пневмонії, яку спричинюють певні збудники. Лікування залежить від причини захворювання. Бактеріальну пневмонію лікують антибіотиками. При гострій формі пневмонії хворий, зазвичай, проходить лікування в стаціонарі.

Раніше сайт vikka.ua повідомляв про перший летальний випадок. Жінка, яка померла, знаходилася у декреті, також була медиком. У неї залишилися двоє дітей та чоловік з інвалідністю.

У нашому Telegram каналі – тільки найважливіші та найактуальніші новини.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version