НовиниЧеркащинаУ Черкасах через суд вимагатимуть від заступника мера 170...

У Черкасах через суд вимагатимуть від заступника мера 170 тисяч гривень за звільнення чиновниці

-

- Advertisment -

Черкаською місцевою прокуратурою в пред’явлено до суду позовну заяву про стягнення до місцевого бюджету 170 тис. грн. із заступника міського голови м. Черкаси, який незаконно звільнив посадову особу одного зі структурних підрозділів Черкаської міської ради.

Про це повідомляє пресслужба прокуратури Черкаської області.

Установлено, що порушення вимог законодавства з вини заступника мера зумовили поновлення звільненого працівника на роботі та виплату за рахунок бюджету коштів за вимушені прогули на підставі рішення суду.

За інформацією сайту "18000", мова йде про Ігоря Волошина та звільнення Лілії Маліщук. Правоохоронці вважають, що Волошин має компенсувати кошти, виплачені Лілії Маліщук із місцевого бюджету, за її незаконне звільнення, відповідно до рішення суду.

Саме заступник міського голови ставив свій підпис під розпорядженням про звільнення чиновниці, яка на той момент займала посаду директора департаменту організаційного забезпечення. Це відбулося у жовтні 2018 року. Тоді між ще одним заступником Бондаренка Юрієм Ботнаром та безпосередньо Маліщук виник конфлікт, у ході якого Ботнар звинуватив чиновницю у розпитті алкогольних напоїв за робочим місцем. Саме цей факт і став причиною звільнення. Нині Маліщук працює в департаменті охорони здоров’я.

Варто зазначити, що раніше, за аналогічними фактами поновлення судами на роботі незаконно звільнених працівників, зокрема Чигиринської райдержадміністрації та органів місцевого самоврядування Смілянщини й Золотоніщини, органами прокуратури Черкащини до судів скеровані позови про стягнення понад 300 тис. грн. до бюджету з посадових осіб, які допустили незаконні звільнення осіб.

Як повідомляв сайт vikka.ua, Ботнару-старшому віддали шматок чужої земельної ділянки в Соснівці.

 

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Відома співачка потрапила в ДТП на Черкащині: в сторіз показала жахливу дорогу

Українська співачка Анастасія Приходько потрапила у дорожньо-транспортну пригоду на шляху до селища Чорнобай Черкаської області, де мала виступити із концертом...

Повітря у Черкасах забруднене формальдегідом, діоксидом азоту, аміаком

У Черкасах щоденно досліджують якість атмосферного повітря. Про результати роботи відповідної лабораторії пишуть на сторінці Черкаського обласного гідрометцентру. Проби...

Цікаве:

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...

Як розвиток військових технологій в Україні допоможе перемогти агресора

Сергій Токарєв розповів, чому потрібно швидко розвивати Military Tech...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x