НовиниОсвітаУ Черкасах близько 90% першачків навчаються очно (ВІДЕО)

У Черкасах близько 90% першачків навчаються очно (ВІДЕО)

-

- Advertisment -

Новий навчальний семестр для 90% черкаських першачків розпочався очно. Школярі сіли за парти, а не вдома за екрани моніторів. Очну форму навчання підтримує й Алла. Вона – мама одинадцятикласника. Жінка зізнається: хоч и тривожиться за сина,  втім офлайн він більше спілкується з однолітками та стає соціальнішим.

«Вони навчаються командній роботі. Вони навчаються як виходити з конфліктних будь-яких ситуацій і тому я вважаю, що це дуже важливо ходити в школу очно. Да, це дуже складно і страшно на цей період, оскільки в нас війна в країні, але в той же час дуже важливо для дітей спілкуватися між собою», – зазначає мама школяра Алла Левинець.

У одній з гімназій міста більшість класів теж розпочали очне навчання.

«31 клас приступив до навчання офлайн. Це десь 2/3 всього складу наших учнів, тобто десь третина продовжує навчання в режимі онлайн. Плануємо чергувати протягом семестру так, щоб до кінця року всі діти хоч по-троху повиходили на навчання», – розповіла директорка черкаської гімназії Ірина Топчій.

Проте не всі черкаські учні сіли за парти. Розпочали очне навчання лише ті заклади, де облаштовані укриття. У такому форматі зараз проводять уроки для більшості першачків міста. За можливістю і згодою батьків виводять на навчання й інші класи.

«Тим школам, у яких власних укриттів немає, їм приходиться важче, але зараз шукаємо різні варіанти, тобто кожна школа підходить індивідуально. У більшості такі школи працюють у змішаному режимі, тобто це і дистанційна форма, і очна. Деякі школи будуть виводити дітей тиждень через тиждень», – розповіла заступниця міського голови Анастасія Чубіна.

Пандемія і війна пристосувала до різних форм навчання, зазначає Андрій. Він – вчитель в гімназії. Переконує: готовий проводити якісні уроки як дистанційно, так і офлайн. Втім, на очних заняттях можна побачити реакцію учнів. І це важливо.

«Дітей все ж таки потрібно призвичаїти до нормальних умов життя. При чому давайте відверто скажемо, що в дітей дуже низький поріг самостійного опрацювання. Так, дуже складно контролювати і моніторити те, що відбувається по ту сторону, тому звісно коли вони в аудиторії, у вчителя є більше можливості звернути увагу на тих, у кого щось не виходить, якимось чином зацікавити їх до цього», – зазначив вчитель історії Андрій Стецюк.

Аби навчання школярів було максимально безпечним і все більше учнів повертались за парти, з минулого року працюють над ремонтом і обладнанням укриттів.

Анастасія Чубіна розповіла: «Всього у нас 35 шкіл. 22 школи з них мають власні укриття. У 9 укриттях закінчилися повністю ремонтні роботи і відповідно діти вже ними користуються, починаючи із другого семестру. У деяких школах були розпочаті роботи ще в тому семестрі, вони продовжаться і в цьому».

У освітніх закладах зазначають: готові до різних ситуацій. Головне, щоб навчання було й ефективним, й безпечним.

«Ми чітко знаємо по інструкції що треба робити, у дітей чітко відпрацьовані ці етапи. Ми знаємо: тривога прозвучала – ми зупиняємо урок, спускаємося парами, чітко моніторимо. У кожної дитинки, у кожному класі є чітко визначене місце, де знаходимося в укритті, потім відбувається відбій. У нас є 15 хвилин, ми повертаємось і знову вмикаємось», – розповів Андрій Стецюк.

 

 

 

 

Читайте також:

Особовому складу представили нового начальника Головного управління Національної поліції в Черкаській області. Ним став – полковник поліції Вячеслав Гурін.

 

 

 

Приєднуйтеся до телекомпанії ВІККА:

 

Читайте новини на сайті: https://www.vikka.ua

Підписуйтеся на Telegram: https://t.me/vikka_news

Коментуйте в Facebook: https://www.facebook.com/TelekanalVIKKA

Дивіться в Instagram: https://www.instagram.com/vikka_tv

Підтримайте донатами: А-банк 5375235110071785

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Учасникам ДФТГ надаватимуть виплати з міського бюджету Черкас (ВІДЕО)

Кожному учаснику формування з міського бюджету цьогоріч виділять матеріальну виплату в розмірі 30 тис. грн. Про це повідомляє власний...

Черкащан попереджають про небезпечні пориви вітру

Завтра, 24 квітня, в місті Черкаси та на території області очікуються небезпечні пориви вітру. Про це повідомляє Черкаський обласний...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x