НовиниОсвітаУ Черкасах близько 90% першачків навчаються очно (ВІДЕО)

У Черкасах близько 90% першачків навчаються очно (ВІДЕО)

-

- Advertisment -

Новий навчальний семестр для 90% черкаських першачків розпочався очно. Школярі сіли за парти, а не вдома за екрани моніторів. Очну форму навчання підтримує й Алла. Вона – мама одинадцятикласника. Жінка зізнається: хоч и тривожиться за сина,  втім офлайн він більше спілкується з однолітками та стає соціальнішим.

«Вони навчаються командній роботі. Вони навчаються як виходити з конфліктних будь-яких ситуацій і тому я вважаю, що це дуже важливо ходити в школу очно. Да, це дуже складно і страшно на цей період, оскільки в нас війна в країні, але в той же час дуже важливо для дітей спілкуватися між собою», – зазначає мама школяра Алла Левинець.

У одній з гімназій міста більшість класів теж розпочали очне навчання.

«31 клас приступив до навчання офлайн. Це десь 2/3 всього складу наших учнів, тобто десь третина продовжує навчання в режимі онлайн. Плануємо чергувати протягом семестру так, щоб до кінця року всі діти хоч по-троху повиходили на навчання», – розповіла директорка черкаської гімназії Ірина Топчій.

Проте не всі черкаські учні сіли за парти. Розпочали очне навчання лише ті заклади, де облаштовані укриття. У такому форматі зараз проводять уроки для більшості першачків міста. За можливістю і згодою батьків виводять на навчання й інші класи.

«Тим школам, у яких власних укриттів немає, їм приходиться важче, але зараз шукаємо різні варіанти, тобто кожна школа підходить індивідуально. У більшості такі школи працюють у змішаному режимі, тобто це і дистанційна форма, і очна. Деякі школи будуть виводити дітей тиждень через тиждень», – розповіла заступниця міського голови Анастасія Чубіна.

Пандемія і війна пристосувала до різних форм навчання, зазначає Андрій. Він – вчитель в гімназії. Переконує: готовий проводити якісні уроки як дистанційно, так і офлайн. Втім, на очних заняттях можна побачити реакцію учнів. І це важливо.

«Дітей все ж таки потрібно призвичаїти до нормальних умов життя. При чому давайте відверто скажемо, що в дітей дуже низький поріг самостійного опрацювання. Так, дуже складно контролювати і моніторити те, що відбувається по ту сторону, тому звісно коли вони в аудиторії, у вчителя є більше можливості звернути увагу на тих, у кого щось не виходить, якимось чином зацікавити їх до цього», – зазначив вчитель історії Андрій Стецюк.

Аби навчання школярів було максимально безпечним і все більше учнів повертались за парти, з минулого року працюють над ремонтом і обладнанням укриттів.

Анастасія Чубіна розповіла: «Всього у нас 35 шкіл. 22 школи з них мають власні укриття. У 9 укриттях закінчилися повністю ремонтні роботи і відповідно діти вже ними користуються, починаючи із другого семестру. У деяких школах були розпочаті роботи ще в тому семестрі, вони продовжаться і в цьому».

У освітніх закладах зазначають: готові до різних ситуацій. Головне, щоб навчання було й ефективним, й безпечним.

«Ми чітко знаємо по інструкції що треба робити, у дітей чітко відпрацьовані ці етапи. Ми знаємо: тривога прозвучала – ми зупиняємо урок, спускаємося парами, чітко моніторимо. У кожної дитинки, у кожному класі є чітко визначене місце, де знаходимося в укритті, потім відбувається відбій. У нас є 15 хвилин, ми повертаємось і знову вмикаємось», – розповів Андрій Стецюк.

 

 

 

 

Читайте також:

Особовому складу представили нового начальника Головного управління Національної поліції в Черкаській області. Ним став – полковник поліції Вячеслав Гурін.

 

 

 

Приєднуйтеся до телекомпанії ВІККА:

 

Читайте новини на сайті: https://www.vikka.ua

Підписуйтеся на Telegram: https://t.me/vikka_news

Коментуйте в Facebook: https://www.facebook.com/TelekanalVIKKA

Дивіться в Instagram: https://www.instagram.com/vikka_tv

Підтримайте донатами: А-банк 5375235110071785

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаська міська рада придбала бус для ЗСУ

Колектив ЧМР на чолі з міським головою придбали мікроавтобус «Wolksvagen» та передали на потреби військовим. Про це повідомляє Анатолій...

Антициклон «GUSTAV» принесе спекотну погоду на Черкащину

Найближчі три дні погоду на Черкащині визначатиме антициклон «GUSTAV», який забезпечить маловітряну, суху та спокійну погоду. Про це повідомляє...

Цікаве:

Чи легко вибрати нерухомість у Чернівцях

Наразі не потрібно їхати у місто вашої мрії, аби...

Чудо-тканина фліс: особливості й переваги

Фліс є синтетичним аналогом шерсті. Попри таку складову, ця...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x