додому Новини У Черкасах біцям АТО допоможуть працевлаштуватися та отримати необхідні пільги

У Черкасах біцям АТО допоможуть працевлаштуватися та отримати необхідні пільги

0

У Черкасах працюють над створенням координаційного центру допомоги військовослужбовцям, які перебувають у зоні АТО. Про це заявив сьогодні на прес-конференції голова облдержадміністрації Юрій Ткаченко.

У центрі сформують єдину базу обліку усіх, хто знаходиться у зоні антитерористичної операції.

– Головам міських та районних рад я запропонував розробити відповідну програму, згідно з якою ці сім’ї будуть звільнені від квартплати, а можливо і від комунальних послуг. До того ж, я вважаю, що для сімей-учасників АТО повинен бути безкоштовний проїзд, – заявив Юрій Ткаченко.

За його словами, всі захисники, що повернулися зі Сходу, будуть забезпечені роботою. Очільник області звернувся до голів місцевих та районних рад з проханням особисто займатися питанням працевлаштування бійців.

Родини військових АТО будуть безкоштовно отримувати медичну допомогу.

– До мене доходять чутки, про те, що від військовослужбовців, які проходять лікування, отримується певна плата. Якщо я ще раз почую про це, то буду ставити жорстке питання перед керівництвом лікувальних закладів, – наголосив голова ОДА.

На думку Ткаченка, цей центр зможе скоординувати дії волонтерів, громадських організацій, які надають допомогу бійцям в зоні АТО. До того ж, ті, хто повернувся додому отримають психологічну підтримку та зможуть отримати безкоштовну консультацію.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version