НовиниЧеркащинаУ Черкасах антимонопольники оштрафували Придніпровську і Соснівську СУБи

У Черкасах антимонопольники оштрафували Придніпровську і Соснівську СУБи

-

- Advertisment -

Антимонопольний комітет України виявив порушення законодавства двома комунальними підприємствами Черкас – Придніпровською та Соснівською службами утримання будинків. Дії підприємств визнали порушенням законодавства про захист економічної конкуренції.

Як інформує прес-служба відомства, СУБи не в повному обсязі виконали рішення адміністративної колегії АМКУ щодо встановлення економічно обґрунтованої плати за розміщення телекомунікаційного обладнання у місцях загального користування будівель.

За вчинення порушення на відповідачів було накладено штрафні санкції.

Нагадаємо, нещодавно КП "Придніпровська СУБ" опинялася в епіцентрі скандалу. У червні 2017 року журналісти виявили клон комунального підприємства – ПП "Придніпровська СУБ". Його засновниками є двоє осіб: Марія Бінусова (начальник абонентського відділу КП "Придніпровська СУБ") та Віталій Танюк (син директора КП "Придніпровська СУБ").

З якою метою було створене підприємство-клон, відразу ж зацікавилися правоохоронці. Черкаська місцева прокуратура розпочала досудове розслідування за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

"Встановлено, що службові особи одного з комунальних підприємств міста Черкаси, шляхом створення фірми-посередника з ідентичною назвою як і комунального підприємства, та ймовірного замовлення через приватне підприємство послуг, здійснюють за попередньою змовою, шляхом зловживання службовим становищем розтрату бюджетних коштів", – йшлося в повідомленні.

Якщо слідство доведе вину службових осіб підприємства, їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 8 років.

Як повідомляв сайт vikka.ua, на Черкащині за понаднормові викиди підприємство сплатить 380 тисяч.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Танцювали, співали і дарували квіти: у Черкасах гімназистки долучилися до спільноти панянок (ВІДЕО)

Уже 10 років у черкаській гімназії № 9 практикується роздільне навчання початкової школи. У дівочих класах - панянки, у...

Черкащанка отримала посвідчення майстра спорту України 

Боксерці з Черкас Вікторії Боярченко вручили посвідчення майстра спорту України. Про це повідомили у пресслужбі Черкаської міської ради. Вікторія Боярченко...

Цікаве:

Рецепти від черкащан: як Марина Черкащенко готує сирну паску (ВІДЕО) 

Паска без випікання. Напередодні свята Великдень знімальна група ВІККА...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x