НовиниЧеркащинаУ Черкасах активісти хочуть вирішити долю фонтану (ВІДЕО)

У Черкасах активісти хочуть вирішити долю фонтану (ВІДЕО)

-

- Advertisment -

У межах проекту "Майстерня міста", який стартував 1 липня та триватиме до 8-го, черкасці обговорюватимуть, яким хочуть бачити фонтан біля обласного краєзнавчого музею. Про це повідомляє "Громадське. Черкаси".

На проведення проекту черкащанки Олена Окунєва, Аня Мигаль і Даша Подолян виграли грант. Вони планують організувати діалог між активістами, дизайнерами, архітекторами та представниками бізнесу і влади щодо майбутнього бачення фонтану. У них вже є і своє бачення обраної території.

Після того, як активісти представлять свої проекти, разом з архітекторами планують реконструювати це місце. Припускають, що це буде не фонтан, а щось інше, адже прямо під ним розташовані архіви музею, які можуть постраждати від затоплення.

Кілька років тому владці передали фонтан на баланс краєзнавчого музею, тому фінансування може надати лише він. Однак, оскільки таких коштів у музею немає, активісти сподіваються на допомогу обласної влади.

У межах "Майстерні міста" проводитиметься розважальна програма, лекції та ігри для дітей. Серед особливих гостей заходу – лондонський архітектор, який поділиться досвідом реалізації закордонних проектів. Тим часом діти від 8 до 15 років протягом тижня досліджуватимуть фонтан і генеруватимуть ідеї для нього. На "майстерні" також відбудуться вуличні співи, танці, кіноперегляди та заняття з дітьми.

"Хочеться, щоб люди долучалися до міського розвитку. Щоб зона впливу і інтересу людей не обмежувалася лише роботою і квартирою. Щоб люди виходили в місто і відчували своє право на нього, свої можливості та відповідальність", – говорить Даша Подолян.

Як повідомляв сайт vikka.ua, у Черкасах обласний краєзнавчий музей потребує порятунку.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

На війні з російськими окупантами загинув уманчанин

На російсько-українській війні загинув уманчанин Слободяник Євгеній Анатолійович. Про це повідомляє міська голова Умані Ірина Плетньова. Чоловік був 1984 року...

23-річну канівчанку засудили за продаж наркотиків

23-річну жительку Бобрицької сільської громади визнали винною в незаконному придбанні, зберіганні та збуті наркотиків. Про це повідомляє пресслужба Черкаської...

Цікаве:

Акумуляторні пилососи: змініть свої звичні поняття про прибирання

Не секрет, що у сучасному світі найважливішим ресурсом є...

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x