У Черкасах завершили розслідування отруєння в суші-барі: в яких продуктах був сальмонельоз

отруєння кишкова інфекція ГКІ

Завершили розслідування спалаху сальмонельозу, що стався в суші-барі «FUGU» в Черкасах. Про це повідомляє Державна установа «Черкаський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України». 

Результати досліджень підтвердили, що клієнти закладу захворіли на гостру кишкову інфекцію після вживання ролів, заражених Salmonella Typhimurium. Зокрема, бактерію виявили у смаженому вугрі, солоному лососі та вареній креветці.

Власники закладу отримали приписи на усунення порушень, адміністративні стягнення, а також тимчасово призупинили роботу суші-бару до завершення розслідування. У приміщенні провели заключну дезінфекцію та лабораторний контроль якості.

Comments

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Exit mobile version