НовиниОсвітаЗ іграшками і малюнками у Черкасах вшанували пам'ять загиблих...

З іграшками і малюнками у Черкасах вшанували пам’ять загиблих дітей внаслідок російської агресії

-

- Advertisment -

Департамент соціальної політики спільно з соціальними установами провели акцію пам’яті “Країна дітей” 4 червня до Дня вшанування пам’яті дітей, які загинули внаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України. Про це повідомляє на своїй фейсбук-сторінці Департамент соціальної політики Черкаської міської ради.

Перед будівлею департаменту намалювали карту України та розмалювали кожну область, і розмістили в ній 24 іграшки з червоними стрічками.  Іграшки – символ невинно убитих дітей, червоні стрічки на зап’ястках учасників – кров безневинних жертв.
Розмалювали карту діти, які мешкають у шелтері та молодь Центр комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю “ЖАГА Життя”.
УЛЯНА КОПАЄВА, 11-РІЧНА ПЕРЕСЕЛЕНКА З ДОНЕЦЬКА
Ми жили в Донецьку. Спочатку переїхали до Харкова, а коли почалася велика війна – приїхали в Черкаси. Я сьогодні тут і розмальовую карту України, аби більше не гинули діти і настав мир.
Також провели Хвилину мовчання та вшанували пам’ять усіх загиблих. Спільно взялися за руки і об’єдналися навколо карти і спільної мети – Перемоги та мирної України.
МАРИНА ГАРКАВА, ЗАСТУПНИЦЯ МІСЬКОГО ГОЛОВИ 
Сьогодні – день додаткової болі за Україну та її майбутнє. Додаткове нагадування того, скільки ми втрачаємо. Навіть офіційні цифри втрат у цій війні страшні, а за неофіційними даними жертв набагато більше. І ми до кінця не знаємо справжню кількість дітей, втрачених в Україні під час повномасштабного вторгнення. Дуже важко говорити, оскільки це про дітей, про маленькі невинні душі. Хочу, аби ми всі пам’ятали. І були вдячні захисникам, які зупинили ворога і не дали збільшитися кількості загиблих. Аби мали снагу і сили боротися далі, щоб Україна не стікала дитячою кров’ю.
Майже 2 тисячі дітей постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії РФ Станом на кінець травня 2024 року 548 дітей загинули та понад 1351 отримали поранення різного ступеня тяжкості. Понад 19,5 тисяч українських дітей примусово депортовані до росії чи тимчасово окупованих територій. Кількість жертв серед українських дітей збільшується щоденно, за офіційною інформацією ювенальних прокурорів.
0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаська міська рада придбала бус для ЗСУ

Колектив ЧМР на чолі з міським головою придбали мікроавтобус «Wolksvagen» та передали на потреби військовим. Про це повідомляє Анатолій...

Антициклон «GUSTAV» принесе спекотну погоду на Черкащину

Найближчі три дні погоду на Черкащині визначатиме антициклон «GUSTAV», який забезпечить маловітряну, суху та спокійну погоду. Про це повідомляє...

Цікаве:

Чи легко вибрати нерухомість у Чернівцях

Наразі не потрібно їхати у місто вашої мрії, аби...

Чудо-тканина фліс: особливості й переваги

Фліс є синтетичним аналогом шерсті. Попри таку складову, ця...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x