додому Новини Освіта У Черкасах відкрили центр допомоги дітям, постраждалим від насилля (ВІДЕО)

У Черкасах відкрили центр допомоги дітям, постраждалим від насилля (ВІДЕО)

0

Центр комплексної допомоги дітям, постраждалим від насилля, відкрили у Черкасах. Заклад працює із застосуванням моделі Барнхауса. Інформує власкор ВІККА.

Черкаси – одне з 12 міст в Україні і перше в області, де впроваджується такий проєкт. Втілити його вдалося завдяки співпраці із українськими та міжнародними гуманітарними організаціями.

ВАН ЧІ ПХАМ, КЕРІВНИЦЯ ПРОЄКТІВ ЗАХИСТУ ДІТЕЙ ПРЕДСТАВНИЦТВА ДИТЯЧОГО ФОНДУ ООН (ЮНІСЕФ) В УКРАЇНІ
Також я хотіла ще раз підкреслити значущість та важливість цієї події і ті слова, які були сказані, наскільки важливо відкривати подібні центри, наскільки це важливо для захисту прав дітей вразливих груп населення, в умовах яких вони опиняються.

Барнахус – це модель центру для комплексної допомоги дітям, які постраждали від насильства чи стали його свідками. Цей підхід дозволяє зменшити травмування дитини, забезпечити їй безпеку та надати всебічну підтримку.

YouTube video player

АНАТОЛІЙ БОНДАРЕНКО, МІСЬКИЙ ГОЛОВА ЧЕРКАС
У нашому місті були деякі кричущі випадки якраз насилля над дітьми, які фактично сколихнули всю нашу країну і сьогодні наше завдання як органів місцевого самоврядування місцевої влади спільно з нашими правоохоронцями протидіяти якраз домашньому насиллю, і робити все можливе і неможливе, щоб такі випадки
не повторилися.

Наразі приміщення готове до роботи. Барнахус розміщений у приміщенні Служби у справах дітей міської ради. Це 4 кімнати, облаштовані необхідними технічними засобами. Допомогу фахівці надають конфіденційно.

Валерія Кісільова, Геннадій Ємельянов, телеканал ВІККА

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version