додому Новини Освіта У Черкасах розповіли про реформи, що починаються у дошкільній та шкільній освіті...

У Черкасах розповіли про реформи, що починаються у дошкільній та шкільній освіті (ВІДЕО)

0
інноватика в освіті

Форум «Інноватика в освіті» провели у Черкасах. Освітяни зібралися, щоб обговорити зміни, що назрівають у галузі. На відкритті заходу міський голова та обласні профільні чиновники нагородили відзнаками черкаських педагогів.


АНАТОЛІЙ БОНДАРЕНКО, МІСЬКИЙ ГОЛОВА ЧЕРКАС
Сьогодні іде війна, щоб знищити нашу ідентичність. Тому вкладати важливо в наше майбутнє, ми повинні в першу чергу вкладати в наших дітей.

Зміни відбудуться насамперед у середній та старшій школах. Учням прагнуть надати більше можливостей для вибору предметів. У пілотному режимі зміни почнуть впроваджувати в окремих школах із 2025 року. На реалізацію всіх етапів масштабної реформи відведено 10 років. Не оминуть зміни і дошкілля. Києвом уже ухвалений новий закон «Про дошкільну освіту».

YouTube video player

Оновлення в освітніх закладах невідворотнє, зазначає профільна заступниця міського голови. До слова, місто Черкаси за результатами НМТ у 2023 посіло четверте місце серед обласних центрів України. Щоб зберегти і примножити успішність школярів, до реформ у місті уже починають готуватися.

АНАСТАСІЯ ЧУБІНА, ЗАСТУПНИЦЯ МІСЬКОГО ГОЛОВИ ЧЕРКАС

У черкаській освіті ми вже починаємо здійснювати певні кроки, для того щоб етап реформування був простіший для всіх учасників освітнього процесу: для дітей, батьків та вчителів.

Продовжилась робота у форматі панельних дискусій. Фахівці говорили зокрема про законодавчі реформи, цифрову трансформацію освіти, інклюзивне навчання та психологічну підтримку дітей.

Олеся ОМЕЛЬЧЕНКО, Іван ДУДА, ТЕЛЕКАНАЛ ВІККА

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version