НовиниЧеркасиУ Черкасах прокуратура захистила ще один історичний будинок (ФОТО)

У Черкасах прокуратура захистила ще один історичний будинок (ФОТО)

-

- Advertisment -

Прокурори Черкаської обласної прокуратури захистили в суді ще один історичний будинок, який розташований по бульвару Шевченка в центральній частині міста. Мова йде, про «Будинок ХХ століття». Він знаходиться по бульвару Шевченка, 190. Про це інформує пресслужба прокуратури Черкаської області.

«Після задоволення Верховним Судом касаційної скарги Черкаської обласної прокуратури, Черкаський окружний адміністративний суд відмовив у задоволенні позову приватного підприємства до Управління культури та охорони культурної спадщини Черкаської обласної державної адміністрації про визнання протиправним та скасування наказу, яким у 2010 році «Будинок ХХ століття», розташований по бульв. Шевченка, 190 у м. Черкаси, включено до переліку щойно виявлених пам’яток архітектури», – йдеться у повідомленні.

Мова йде про ПП «Олестас». Вони є власниками історичного будинку по бульвару Шевченка. Засновником ПП «Олестас» є Олесь Чуприна – родич Олександра Чуприни, місцевого політика і підприємця.

У жовтні 2019 року ПП «Олестас» отримав від департаменту архітектури та містобудування містобудівні умови та обмеження на будівництво на цьому місці багатоповерхового будинку, висотою до 20 метрів. Проте вже у листопаді 2020 року підприємство відмовляється від цієї ідеї і подає заявку на отримання містобудівних умов під будівництво торговельно-офісної будівлі. Такий дозвіл департамент архітектури їм надав.

Як зазначають в прокуратурі, таким чином, за втручання прокуратури зусилля власника будівлі зняти з себе визначені законом обов’язки щодо збереження вказаного нерухомого майна, як об’єкта культурної спадщини, зведені нанівець.

Тож тепер власники мають укласти із Управлінням культури та охорони культурної спадщини Черкаської обласної державної адміністрації охоронний договір.

Читайте також на сайті vikka.ua

Історичний дерев’яний будинок в Соснівці, що в Черкасах, ймовірніше, демонтують. Після великої пожежі, яка сталася у 2020 році цей дачний будинок, якому понад 100 років, відновленню не підлягає.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Квітень 2024: рекордне тепло та несподівані зміни в погоді на Черкащині

Квітень 2024 року став найтеплішим місяцем за останні три десятиріччя, перевищивши кліматичну норму на 3º. Про це повідомляє на...

У Черкасах попрощалися з 29-річним навідником

Черкасці провели в останню путь старшого солдата Артема Гензерського. Воїну було 29 років. Про це повідомляє міський голова Черкас...

Цікаве:

Акумуляторні пилососи: змініть свої звичні поняття про прибирання

Не секрет, що у сучасному світі найважливішим ресурсом є...

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x