НовиниЧеркасиУ Черкасах планують підняти ціни на проїзд у маршрутках

У Черкасах планують підняти ціни на проїзд у маршрутках

-

- Advertisment -

У Черкасах затвердили регуляторний акт про новий тариф на перевезення пасажирів у черкаських маршрутках і підняття ціни до 7 грн.

Таке рішення щойно увалив виконавчий комітет і тим самим запустив регуляторну процедуру по збільшенню тарифу. За проєкт проголосували 4 члени виконкому: міський голова Анатолій Бондаренко, секретар міської ради Юрій Тренкін, Сергій Тищенко та Віктор Беззубенко. Марина Гаркава та Анастасія Чубіна утримались, передає кореспондент vikka.ua.

Приводом для зміни вартості стало звернення шести приватних перевізників, серед яких ПП «Еліт-транс»; ПП «Медіт-сервіс»; ДП«Чарз-авто»; ТОВ «Авто-ТЮЛ»; ФОП Копієвський Є.П.; ПАТ АТП 17127. Вони подали розрахунки з пропозицією підвищити тариф на перевезення до 8 грн. За підрахунками перевізників, мовляв, вартість проїзду на 2021 рік складає від 8,16 грн др. 10,60 грн.

Мотивують таку пропозицію і тим, що протягом 2020 року відбулось суттєве підвищення, порівняно з вартістю, закладеною у діючому тарифі, цін на запчастини, мастила та шини.

Окрім того, проектом Держбюджету на 2021 рік передбачено зростання мінімальної заробітної плати з 01 січня 2021 року до 6000 грн., тоді як в діючому тарифі, мінімальна заробітна плата закладена у розмірі 4173 грн. (ріст 44%).

Нарікають перевізники і на те, що їхнє становище ускладнилось через пандемію COVID-19: на виконання постанови Кабміну в маршрутках зменшилась кількість пасажирів для перевезення. А це, кажуть, збільшує вартість перевезення однієї особи і відповідно – тариф.

У пояснювальній записці до проєкту рішення міський департамент економіки та розвитку зазначає: провівши аналіз пропозицій і досвіду інших обласних центрів, пропонують затвердити тариф 7 гривень із запровадженням електронного квитка та обладнанням транспортних засобів приладами обліку перевезених пасажирів.

«Вважаємо, що перегляд тарифу є необхідним внаслідок причин, що не залежать від підприємств і є єдино можливим заходом для забезпечення стабільної роботи та недопущення зупинення роботи міського пасажирського транспорту, внаслідок збільшення собівартості перевезень», – йдеться у пояснювальній записці економічного департаменту. Тут наголошують: наявність електронного квитка може здешевити вартість проїзду.

У свою чергу, представник одного з перевізників пообіцяв, що усі зобов’язання по покращенню умов обслуговування пасажирів будуть виконуватись. Натомість Анастасія Чубіна нагадала йому, що у 2018-му, коли після транспортного колапсу відбулось підвищення вартості проїзду до 5 грн і тоді перевізники так само зобов’язувались покращити якість перевезень, однак цього не відбулось.

Протягом місяця від моменту погодження регуляторного акту, в міській раді прийматимуть пропозиції та зауваження по тарифному питанню, аналізувати їх. До обговорень запрошують не лише перевізників, а й містян. І вже за їхніми результатами буде ухвалюватись остаточне рішення про підвищення тарифу чи відшкодування різниці перевізникам.

Як раніше повідомляв сайт vikka.ua, Черкащина отримає майже 15 мільйонів гривень на придбання шкільних автобусів.

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаські поліцейські вилучили у чоловіка більш ніж півкілограма наркотиків

У Черкасах поліцейські вилучили у чоловіка вдома більш ніж півкілограма наркотиків, які він готував до збуту. Повідомляє Поліція Черкащини. У...

У деякі медичні заклади Черкас повернули теплопостачання

КПТМ “Черкаситеплокомуненерго” відновило подачу теплоносія у частину медичних закладів міста Черкаси. Про це повідомляє пресслужба комунального підприємства. Через похолодання керівники...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x