НовиниЧеркасиУ Черкасах об’єднали три лікувальні заклади: які саме?

У Черкасах об’єднали три лікувальні заклади: які саме?

-

- Advertisment -

Черкаський обласний шкірно-венерологічний та наркологічний диспансер приєднають до психоневрологічного диспансеру. Таке рішення ухвалили депутати Черкаської облради на сьогоднішній сесії, інформує журналістка “ВиЧЕрпно”.

Зазначають, що об’єднання закладів дозволить довантажити та сконцентрувати надання допомоги в межах одного закладу, отримати більш вигідні надходження за програмою медичних гарантій.

Окрім того, згідно з наказом МОЗу, затверджено зміни до переліку закладів охорони здоровʼя, в якому виключений такий тип закладів, як “наркологічний диспансер”. Це одна з причин реорганізації.

Наступний чинник, що вплинув на об’єднання закладів, — зниження потреби у стаціонарному лікуванні психічних захворювань. Таку тенденцію зумовило залучення до допомоги населенню сімейних лікарів та розвиток фармації.

У 2023 році 34% ліжкофонду психоневрологічного диспансеру та майже 40% наркологічного диспансеру не застосовувалося. Персонал не мав відповідного навантаження. Один із чинників, що спричинив нераціональне використання матеріального й кадрового потенціалу закладів, — дублювання функцій саме по стаціонарній допомозі.

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаська міська рада придбала бус для ЗСУ

Колектив ЧМР на чолі з міським головою придбали мікроавтобус «Wolksvagen» та передали на потреби військовим. Про це повідомляє Анатолій...

Антициклон «GUSTAV» принесе спекотну погоду на Черкащину

Найближчі три дні погоду на Черкащині визначатиме антициклон «GUSTAV», який забезпечить маловітряну, суху та спокійну погоду. Про це повідомляє...

Цікаве:

Чи легко вибрати нерухомість у Чернівцях

Наразі не потрібно їхати у місто вашої мрії, аби...

Чудо-тканина фліс: особливості й переваги

Фліс є синтетичним аналогом шерсті. Попри таку складову, ця...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x