НовиниУ Центрі прикордонників на Черкащині відкрили новий навчально-тренувальний комплекс...

У Центрі прикордонників на Черкащині відкрили новий навчально-тренувальний комплекс (ФОТО)

-

- Advertisment -

Навчально-тренувальний комплекс для відпрацювання спецпідрозділами тактичних дій відкрили сьогодні на території Навчального центру підготовки молодших спеціалістів Держприкордонслужби України ім. І. Момота. Це – перший в прикордонній службі кіл-хаус – тактичне містечко, кількість яких у подальшому збільшуватиметься. Про це повідомила прес-служба Черкаської ОДА.

З нагоди відкриття комплексу до Черкащини завітали перший заступник Голови Державної прикордонної служби України, генерал-лейтенант Василь Серватюк, керівник відділу з правоохоронних питань Посольства США в Україні Крістофер Сміт та заступник Міністра внутрішніх справ України Вадим Троян.

Зауважимо, виготовлення, поставка та монтаж навчально-тренувального комплексу здійснено в межах реалізації проекту міжнародно-технічної допомоги "Стале реформування Державної прикордонної служби України", що фінансується Державним Департаментом США. Вартість комплексу сягає 232 тис. євро.

Як повідомив генерал-лейтенант Василь Серватюк, такі комплекси призначені для тренувань особового складу спецпідрозділів з метою попередження терористичних актів, в різних небезпечних умовах, приміром, в аеропортах, пунктах пропусків, місцях масового скупчення людей.

Василь Серватюк висловив подяку за фінансування проектів Посольству США та всебічну підтримку Навчального центру на шляху до євроатлантичних стандартів.

– Сьогодні ми робимо новий важливий крок до подальшого міжнародного співробітництва у сфері боротьби з протиправною діяльністю на державному кордоні, зокрема, проявам тероризму. У межах спільних з Урядом США проектів Держприкордонна служба України протягом багатьох років отримує допомогу від наших американських партнерів. Цього ж дня ми відкрили навчальний комплекс для підготовки спеціальних підрозділів, що є наступним важливим кроком для розвитку навчально-матеріальної бази Центру.

Керівник відділу з правоохоронних питань Посольства США в Україні Крістофер Сміт сказав:

– Сьогодні ми зробили багато гарних справ, зокрема відкрили тренувальне містечко, створили прикордонний підрозділ спеціального призначення "Дозор". Переконаний, попереду ще багато спільних проектів.

Водночас заступник Міністра внутрішніх справ Вадим Троян наголосив, що завдяки таким комплексам, зможемо врятувати не одне людське життя. Сьогодні це надто важливо, зважаючи на ті умови, в яких нині перебуває наша країна.

– Історична істина говорить про те, що нація без держави вмирає, – зауважив перший заступник очільника Черкаської ОДА Віталій Коваль. – Географічно державу формують кордони, і тому споконвіків саме прикордонники стають на захист меж країни. З Оршанецьким центром постійно співпрацюємо в напрямку національно-патріотичного виховання молоді. Адже один фронт – там на Сході, а інший – тут – фронт формування свідомості підростаючого покоління, зміни світогляду всієї нації. Створення ж таких комплексів є вимогою сучасності. Впевнений, тренувальні навчання на базі тутешнього ще більше удосконалять уміння наших військових, які стануть гідним прикладом для юнаків і дівчат. Таким чином зможемо побудувати сильну державу. І значну роль у цьому відіграє міжнародне партнерство.

Наприкінці військовослужбовці прикордонного відомства продемонстрували виконання тактичних дій з проникнення в будівлю різними способами та затримання правопорушників у приміщеннях.

Між тим, представники Посольства США передали також Навчальному центру спеціалізований Ford Ranger, який спеціально обладнаний для перевезення джерел іонізуючого випромінювання.

У ході зустрічі гостям презентували різноманітні програми підготовки, ознайомили з навчально-матеріальною базою та умовами проживання персоналу Навчального центру.

Як повідомляв сайт vikka.ua, на Черкащині відкрили "бандерівську" криївку.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаський синоптик спрогнозував погоду на Великдень

Погода травня у місті Черкаси та області вже найближчими днями зміниться: стане більш прохолодною. Про це пише директор Черкаського...

Автівки, мільйонні статки, гроші за кордоном, подарунки: декларації черкаських депутатів від фракції «За Майбутнє»

Елітні автівки, подарунки від батьків, будинки, гаражі і причепи, гроші за кордоном, мільйонні доходи й заощадження задекларували за 2023...

Цікаве:

- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x