додому Новини Черкащина У центрі Черкас відбулась Всеукраїнська акція на підтримку виборчої реформи (ФОТО)

У центрі Черкас відбулась Всеукраїнська акція на підтримку виборчої реформи (ФОТО)

0

15 травня о дев’ятій годині ранку на Соборній площі в Черкасах відбулась Всеукраїнська акція "Ні" виборам за законом Януковича", передає кореспондент vikka.ua.

Представники різних політичних сил та громадських об’єднань закликають скасувати корумповану виборчу систему та перейти до пропорційної системи із відкритими регіональними списками. Ця система дозволить обрати не лише партію, але й конкретних кандидатів у ній, тим самим формуючи список із людей, що мають довіру.

Голова Черкаської обласної організації ГО "Громадянська позиція" Сергій Шамара переконує, що пропорційно-мажоритарну виборчу систему необхідно зламати.

"Влада формується зараз таким чином, що живе паралельно від того, як живе громада. Так коїться, бо там є родинні інтереси, коли сім’ї об’єднуються навколо політичної сили чи лідера, або бізнесові інтереси. Якщо ми не зламаємо цю систему, нам буде величезна ганьба", – промовив Сергій Шамара.

Учасники акції підписали звернення до Черкаської обласної ради із проханням звернутися до Верховної Ради України з вимогою негайно прийняти в цілому проект виборчого кодексу та встановити пропорційну виборчу систему з відкритими регіональними списками.

Як повідомляв сайт vikka.ua, ЦВК не задовольнила скарги депутатів, що відкликаються за народною ініціативою.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version