додому Новини Черкащина У центрі Черкас відбудують згорілий корпус університету

У центрі Черкас відбудують згорілий корпус університету

0

Навчальний корпус №4 Черкаського національного університету ім. Б. Хмельницького, що по вулиці Остафія Дашкевича, планують відбудувати вже цьогоріч. Про це повідомляє прес-служба вишу.

Пожежа, від якої ущент згоріло ліве крило університету, сталася ще в 1990 році. Постраждала будівля визнана пам’яткою архітектури місцевого значення і свого часу була окрасою центру Черкас. Питання відновлення корпусу порушувалося багато разів – і на обласному, і на загальнодержавному рівні.

Спільними зусиллями керівництва університету та обласної влади з 2006 по 2009 роки було виконано капітальний ремонт правого крила корпусу (2 та 3 поверхи) та відбудовано центральну частину (1, 2, 3 поверхи), підвал із харчоблоком, центральну сходову клітину.

Нині у відновленій частині навчаються студенти навчально-наукового інституту педагогічної освіти, соціальної роботи і мистецтва та психологічного факультету. Однак ліве крило залишається зруйнованим і становить загрозу для учасників освітнього процесу та містян.

Вирішити питання реконструкції вдалося цьогоріч за сприяння Міністерства освіти і науки України та обласної влади, зазначають у виші. Тож освітяни мають надію, що невдовзі зможуть навчатися в оновленому корпусі.

Як повідомляв сайт vikka.ua, за два тижні в Черкасах розпочнуть ямковий ремонт дороги.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version