НовиниЧеркащинаУ Благодатному відкрили амбулаторію (Фото)

У Благодатному відкрили амбулаторію (Фото)

-

- Advertisment -

У селі Благодатне Золотоніського району 29 квітня відкрили амбулаторію загальної практики. Тут будуть обслуговуватися пацієнти не лише Благодатного, а й із ближніх сіл, дачних кооперативів.

Це друга амбулаторія, яку в цьому році здали в експлуатацію та яка на 100% готова до прийому черкащан, інформує пресслужба ОДА.

Із сімейним лікарем на сьогодні підписано більше 2 тисяч декларацій, однак в амбулаторії прийматимуть всіх пацієнтів, які звертатимуться по допомогу.

За словами голови Черкаської обласної державної адміністрації Романа Боднара, важливо покращувати якість надання медичних послуг саме у сільській місцевості.

"До липня плануємо здати в експлуатацію ще 16 амбулаторій, а також додатково до кінця року зробити ремонт 21-ій амбулаторії. Для кожної амбулаторії передбачений як мінімум 1 транспортний засіб. 32 автівки ми вже закупили, плануємо ще 25. Важливе питання і телемедицини в сільській місцевості, адже тепер є можливість зв’язатися пацієнту із лікарями найвищої категорії третинної ланки, який може дати рекомендації і відпрацювати методику лікування",  – зауважив Роман Боднар.

На реалізацію Програми розвитку сільської медицини була спрямована державна субвенція ще у 2018 році, а також співфінансуванням з місцевих бюджетів.  Термін програми завершується у 2020-му.

Кошторисна вартість амбулаторії – 8,8 млн грн. Виконано робіт на 7,8 млн грн: будівельні роботи, закупівля технологічного та медичного обладнання.

"Всі, хто звертається по допомогу, її отримають", – наголосив лікар Микола Ващенко. Також розповів про технічне забезпечення: амбулаторія має комп’ютери, обладнання для телемедицини, що дозволяє контактувати із лікарями третинної ланки, тобто вузькопрофільними фахівцями. Крім того є й обладнання для діагностики.

Як повідомляв сайт vikka.ua, черкаські депутати вкотре передали медикам захисні костюми.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Синоптики попереджають про туман на Черкащині

Завтра, 25 квітня, на території Черкас та Черкаської області синоптики попереджають про туман. Про це повідомляє на своїй фейсбук-сторінці...

В автокатастрофі на Уманщині загинула людина

В Уманському районі внаслідок ДТП одна людина загинула, ще одну травмовано. Повідомляє Управління ДСНС у Черкаській області. 24 квітня на...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x