НовиниЧеркащина«У бабусі кашель і температура»: медики Черкащини розповіли, коли...

«У бабусі кашель і температура»: медики Черкащини розповіли, коли не варто викликати «швидку»

-

- Advertisment -

Працівники Обласного центру надання екстреної медичної допомоги просять населення з розумінням ставитися до їхньої роботи та викликати «швидку», коли це справді необхідно.

Так, у пресслужбі закладу повідомляють, що зі збільшенням кількості випадків захворювань на коронавірус, серед людей почалася поширюватися паніка. Люди почали викликати «швидку» за найменших симптомів хвороби і зовсім забули про звернення до сімейного лікаря.

«Зараз багато пацієнтів викликають швидку на ситуації, які не входять до компетенції «швидкої». Бригади працюють у посиленому режимі, практично без заїзду на станції. Просимо зрозуміти, що перший день хвороби і підвищення температури не є приводом для виклику «швидкої». Якщо людина хоче, щоб її «послухали», щоб їй назначили лікування – саме час звернутися до сімейного лікаря. В інших областях по 12-15 «ковідних» бригад, в Черкаській – близько 40. Але й ця кількість бригад екстренки не встигає виїхати до всіх пацієнтів, бо більшість із них не хочуть розуміти різницю між невідкладними станами і сімейною медициною», – підкреслила речниця Обласного центру екстреної допомоги Ірина Назарок.

Громадянам слід запам’ятати, що медики «швидкої» не назначають лікування. Вони госпіталізують пацієнтів у важкому стані, відповідно до закону та наказу МОЗ. В інших випадках бригади екстренки не можуть шпиталізувати пацієнтів просто за їхнім бажанням.

«Здається, в мене підвищується температура», «кашляю третій день», «недобре почуваюсь» – з цими питаннями потрібно звертатися до сімейного лікаря, з яким заключили декларацію, або ж до чергового лікаря.

«Просимо викликати «швидку» свідомо та тільки в екстрених випадках. Поважаймо одне одного. Щоб всі, хто потребує невідкладної допомоги – змогли отримати її вчасно», – підкреслила Ірина Назарок.

Як повідомляв сайт vikka.ua, понад пів тисячі черкащан підхопили коронавірус за добу.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Учасникам ДФТГ надаватимуть виплати з міського бюджету Черкас (ВІДЕО)

Кожному учаснику формування з міського бюджету цьогоріч виділять матеріальну виплату в розмірі 30 тис. грн. Про це повідомляє власний...

Черкащан попереджають про небезпечні пориви вітру

Завтра, 24 квітня, в місті Черкаси та на території області очікуються небезпечні пориви вітру. Про це повідомляє Черкаський обласний...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x