НовиниЧеркащинаУ 8 мікрорайонах Черкас немає цілодобових аптек

У 8 мікрорайонах Черкас немає цілодобових аптек

-

- Advertisment -

У Черкасах функціонують 12 цілодобових аптек. Більшість з них розташовані в центральній частині міста, а в деяких місцях – по дві цілодобові аптеки одна біля одної. Як повідомляє у Facebook депутат Черкаської міської ради від "Громадянської позиції" Руслан Зоря, така ситуація склалася для конкуренції та заробітку, але не для людей.

Без жодної цілодобової аптеки залишаються 8 мікрорайонів міста: Хімселище, Кривалівський, Соснівський, Дахнівський, Яблуневий, Зелений, Лісовий та Соборний.

"Містяни змушені при необхідності долати відстань у 3-5 кілометрів, щоб дістатися до іншого мікрорайону, де працює така аптека. Уночі", – каже депутат.

Директор департаменту охорони здоров'я Черкаської міськради Олег Стадник додає, що аптеки можуть мати аптечні пункти – це своєрідна філія аптеки. Тому варто враховувати й ті пункти, які працюють при цілодобових стаціонарах міста.

"Це і наші заклади, і заклади обласного підпорядкування. Фармація – це бізнес, і змусити бізнес працювати у збиток(район, де не має попиту в нічний час) – проблемно", – розповідає Стадник.

Головний медик міста зазначає, що вже кілька років департамент намагається реагувати на звернення жителів мікрорайону Дахнівка на відкриття денної аптеки (не кажучи про нічний час), але немає підприємців, які виявили б бажання взяти в оренду якийсь об’єкт у Дахнівці та відкрити там аптеку.

"Є закони економіки. Вони не керуються емоціями та побажаннями. Існують основи маркетингу, є поняття попиту,є співвідношення товару і попиту,є поняття ринкова влада покупців (вимоги підвищення якості послуги за рахунок розміру прибутку виробників). Не завжди спрацьовує, бо ніхто не хоче працювати зі збитком для себе", – каже Олег Стадник.

Карта цілодобових аптек у Черкасах

Як повідомляв сайт vikka.ua, у Білозірській ОТГ презентували модерний Центр первинної допомоги.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Помутніння неба та «брудні дощі»: на Черкащину принесло пил із Сахари

На Черкащині наразі спостерігається помутніння неба та дощі, які можуть забруднити автомобілі та одяг. Це через транспортування пилу з...

На Звенигородщині прощатимуться із загиблим захисником

Сьогодні, 24 квітня, мешканці Звенигородки зберуться, щоб провести в останню путь військового Олега Харитоненка. Про це повідомили у пресслужбі...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x