НовиниЧеркащинаУ 32 ОТГ на Черкащині з’являться поліцейські офіцери громади...

У 32 ОТГ на Черкащині з’являться поліцейські офіцери громади (ФОТО, ВІДЕО)

-

- Advertisment -

29 липня у межах проекту "Поліцейський офіцер громади" голови 32 ОТГ на Черкащині підписали меморандум про співпрацю з поліцією області. Відтак, кожна громада матиме свого офіцера, який працюватиме і житиме на території ОТГ, інформує vikka.ua.

Пілотний проект "Поліцейський офіцер громади" презентували 29 листопада минулого року. Першою для його реалізації було обрано Дніпропетровську область. І вже 28 травня цього року відбувся урочистий випуск 34 поліцейських громади, які приступили до своїх обов’язків.

Перші дні своєї роботи вони розпочали зі знайомства з громадою, головами ОТГ та депутатським корпусом. Відвідали усі навчальні заклади, складні сім’ї. За перший місяць своєї роботи поліцейські на Дніпропетровщині розкрили понад 30 злочинів, склали більше 250 адмінпротоколів, розглянули майже 500 звернень від громадян.

Наразі навчання проходять поліцейські офіцери Кіровоградщини. А до кінця 2020 року проект охопить територію всієї держави.

"Підписали меморандум і чекали, коли ж у нас вивчиться поліцейський громади, – ділиться з черкащанами голова Гречаноподівської громади Дніпропетровської області Галина Усик. – Поки чекали, закупили меблі, техніку, зробили капремонт у трьох кімнатах, де зараз працює поліцейський. Не боялися робити перші кроки, тому ще це необхідно громаді. Люди зраділи, що це не та людина, яка буде тільки наручники вдягати, а та, хто працюватиме разом з людьми".

Так, поліцейський громади має постійний контакт із жителями, щоденно забезпечує порядок на своїй території, своєчасно реагує на проблеми громадян та запобігає вчиненню правопорушень. Відбір та навчання кадрів проводить Національна поліція спільно з міжнародними партнерами із США та Канади. Стартує збір анкет відсьогодні, 29 липня.

"Кожен поліцейський і кожна цивільна особа протягом місяця може подати анкету в електронній формі на конкурс. Наступного місяця буде тривати відбір кадрів, а на кінець вересня розпочнеться навчання і триватиме 2,5 місяці. На грудень плануємо запустити поліцейських в громадах" – пояснює заступник голови Нацполіції України, керівник патрульної поліції Олександр Фацевич.

Що забезпечує поліція: додаткові посади поліцейських офіцерів, прозорий конкурсний відбір, спеціальну підготовку, обслуговування поліцейським тільки його громади, постійне перебування офіцера на території громади, акцент на попередженні – щоденний контакт з людьми, звітування про свою діяльність перед громадою.

Що треба від ОТГ: приміщення під робоче місце, меблі та оргтехніка.

Так, 32 громади Черкащини уже чекають на своїх територіях поліцейських. Інші голови ОТГ не змогли бути присутніми через невирішені організаційні та фінансові моменти. Т.в.о. Черкаської ОДА Тарас Висоцький наголосив, що на обласному рівні громадам допомагатимуть вирішувати ці проблеми.

"Безпека наших громадян – це пріоритет №1. Проект "Поліцейський офіцер громади" є невід’ємною частиною завершення реформи децентралізації. Перш за все вона передбачає не передачу повноважень, не розпорядження коштів, а створення безпечного середовища для життя громадян", – каже посадовець.

Детальніше про те, хто такий поліцейський офіцер громади та як ним стати – за посиланням.

Як повідомляв сайт vikka.ua, на небезпечних черкаських перехрестях побільшає лежачих поліцейських.

Будьте завжди в курсі найсвіжіших новин – підписуйтесь на наш канал в Telegram!

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Черкасах фіксували підвищену концентрацію шкідливих речовин упродовж тижня

Протягом минулого тижня в місті Черкаси спостерігалася перевищена концентрація формальдегіду, аміаку та оксиду азоту, що перевищувало гранично допустимі норми....

У центрі Черкас водій маршрутки зухвало порушив ПДР (ВІДЕО)

Патрульні притягнули до відповідальності водія громадського транспорту за порушення ПДР. Про це повідомляє пресслужба патрульної поліції Черкаської області. Нещодавно в...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x