НовиниЧеркащинаУ 1,5 рази: черкасці почали отримувати платіжки за тепло...

У 1,5 рази: черкасці почали отримувати платіжки за тепло за новими тарифами

-

- Advertisment -

Грітись стало дорожче. З 1 січня 2019 року у Черкасах зросли тарифи на опалення. Результати зростання містяни вже встигли відчути, адже перші платіжки за тепло одночасно дивують і лякають. Черкасці скаржаться у соцмережах, на міському форумі, звертаються до редакції vikka.ua. Адже подекуди ціна тепла в квартирах зросла у 1,5 рази, і аж ніяк не на 18%.

"За опалення трьохкімнатної квартири нарахували 2610 грн. В будинку стоїть лічильник, – скаржиться нашим кореспондентам черкащанка Світлана. – А гігакалорій нарахували менше, ніж за грудень, хоч у січні було холодніше. При цьому не можу сказати, що в кімнатах комфортно й тепло".
 

Нарікають і користувачі міського форуму. Відповідні теми рясніють повідомленнями на кшталт:

"72,5 квадратів. По лічильнику, 2800 з копійками. В минулому місяці було 1900".

"1107 грн (однокімнатка, 35 кв.м.), Лічильник "Черкаситеплокомуненерго". І, як завжди, холодно: +19 +20. В грудні було 736 грн".

"Січень: 65 кв.м. – 1243 грн, 764грн –грудень. ТЕЦ".

"Січень, 58 квадратних метрів, обслуговуємось у "Теплокомуненерго" 2421,97грн. Припливли!"

За словами директора КП "Черкаситеплокомуненерго" Павла Карася, за січень середній тариф за спожите тепло по місту складає від 31-34 грн / кв.м. (для будинків з ІТП) до 42-43 грн / кв. м. без ІТП. Про це він заявив під час ранкової наради у міського голови 18 лютого. І пояснив: черкасці платять за те тепло, яке спожили, згідно зі своїми будинковими лічильниками. Раніше ж нарахування проводили за кількістю квадратних метрів.

"Люди платять за те, що напалили на своїх будинкових лічильниках тепла. Є один об’єкт, де виходить 120 грн. за кв. м. Це 8-квартирний житловий будинок, де немає жодного вікна в місцях загального користування, не зачиняються двері. У цьому будинку стоїть лічильник. Люди в шоці, але це об’єктивне їхнє споживання, – пояснює Павло Карась. – Є будинки, в яких до 60 грн. за кв. м. Це ті нові будинки, де встановлена горизонтальна розводка, де в людей індивідуальні лічильники тепла по квартирах, але значна кількість квартир у будинку придбані з інвестиційною метою. Тобто є квартири, де відключене опалення, адже там ніхто не проживає. Фактично ці приміщення опалюються тими, хто живе в будинку. От і виходить ситуація, що ставили індивідуальні лічильники, і люди розраховували, що вони будуть платити менше. А насправді платять значно більше середнього рівня по місту. Оскільки в середині будинку отеплення немає між квартирами, то той, хто опалює, опалює і сусіда".
 

dzvin.media

Основними ж факторами, які вплинули на суттєве збільшення цифр у платіжках за опалення, очільник "Черкаситеплокомуненерго" називає не лише зростання тарифу на 18%. Каже: січень із середньодобовою температурою -6° був значно холоднішим, ніж грудень, коли середні показники термометра не перевищували 0. Ба, більше: цьогоріч у січні було морозніше, ніж у попередні п’ять років.

Нагадаємо, в грудні минулого року НКРЕ затвердила нові тарифи для черкаських постачальників теплової енергії. Для користувачів КП "ЧКТЕ" вони збільшились на 18%, для тих, хто споживає тепло від ПРаТ "Черкаське хімволокно" (ТЕЦ) – на 21%. Це найвищі показники серед усіх теплокомуненерго в Україні. Адже, попри те, що прем’єр-міністр Володимир Гройсман запевняв, що тарифи для тепло для українців можуть зрости більш, ніж на 16%, місцеві тепловики подали на розгляд комісії саме такі пропозиції. Мовляв, такі відсотки були погоджені в ході громадських слухань на підприємствах, де, окрім громади й працівників, були присутні й заступники міського голови.

Тоді тепловики запевняли: містяни майже не відчують майбутнього здорожчання, яке є вимушеним кроком.

Як повідомляв сайт vikka.ua, Черкаські депутати погодили міський бюджет на 2019 рік.

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаська прокуратура досягла зміни рішення суду у справі грабіжника, який напав на літнього чоловіка

Прокуратура домоглася зміни рішення суду першої інстанції у справі 36-річного грабіжника, який напав на літнього чоловіка. Про це повідомляє...

Чи буде інтернет в Черкасах у випадку блекаутів: Лаут відповів

Інтернет у жителів Черкас під час блекаутів буде. Про це журналістам vikka.ua розповів очільник черкаської компанії провайдера «McLaut» Віталій...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x