НовиниЧеркащинаТрьох паліїв сухої трави на Черкащині притягнули до відповідальності

Трьох паліїв сухої трави на Черкащині притягнули до відповідальності

-

- Advertisment -

З початку року рятувальники Черкащини 107 разів виїжджали на пожежі в екосистемах, загальна площа яких склала близько 200 гектарів.

У трьох районах області паліїв уже притягнули до адмінвідповідальності. Це перші порушники у цьому році, інформує пресслужба УДСНС у Черкаській області.

На трьох порушників, якими виявились місцеві жителі і яких застали на місці, склали адмінпротоколи по яким прийняті рішення щодо накладення стягнення за ст. 77-1 КУпАП – штраф від десяти до двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Нагадаємо, згідно із Законом:

– знищення або пошкодження лісових масивів, зелених насаджень навколо населених пунктів, вздовж залізниць, а також стерні, сухих дикоростучих трав, рослинності або її залишків на землях сільськогосподарського призначення вогнем караються штрафом від 91 тис. 800 грн до 153 тис. грн.

– порушення вимог пожежної безпеки в лісах тягне за собою накладення штрафу на громадян від 1 тис. 500 до 4 тис. 590 грн. і на посадових осіб – від 4 тис. 590 грн до 15 тис. 300 грн. Якщо це ж призвело до виникнення лісової пожежі або поширення її на значній площі, – штраф від 4 тис. 500 грн до 15 тис. 300 грн для громадян та від 10 тис. 710 грн до 18 тис. 360 грн. для посадових осіб.

– випалювання стерні, пасовищ, ділянок із степовою, водно-болотною та іншою природною рослинністю, рослинності або її залишків та опалого листя на землях сільськогосподарського призначення, у смугах відводу автомобільних доріг і залізниць, у парках, інших зелених насадженнях та газонів у населених пунктах без дотримання порядку, встановленого центральним органом виконавчої влади, забезпечує формування державної політики у сфері охорони навколишнього природного середовища – карається штрафом від 3 тис. 60 грн до 6 тис. 120 грн для громадян та 15 тис. 300 до 21 тис. 420 грн. для посадових осіб.

Якщо ті ж дії, вчинені в межах територій та об’єктів природно-заповідного фонду – від 6 тис. 120 до 12 тис. 240 грн.

Як повідомляв сайт vikka.ua, у Шполі загорівся легковик.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Синоптики попереджають про туман на Черкащині

Завтра, 25 квітня, на території Черкас та Черкаської області синоптики попереджають про туман. Про це повідомляє на своїй фейсбук-сторінці...

В автокатастрофі на Уманщині загинула людина

В Уманському районі внаслідок ДТП одна людина загинула, ще одну травмовано. Повідомляє Управління ДСНС у Черкаській області. 24 квітня на...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x