НовиниЧеркащинаТри місяці без зарплати: у Золотоноші пікетують працівники державного...

Три місяці без зарплати: у Золотоноші пікетують працівники державного підприємства

-

- Advertisment -

На єдиному у Золотоноші державному підприємстві «Златодар» виникла конфліктна ситуація: працівники вже протягом трьох місяців не отримують заробітну плату.

Коли вантажівки прибули із зерном, щоб здати його на зберігання, люди перегородили в’їзд на підприємство, пише Золотоноша.City.

До пікетуючих прибув міський голова Віталій Войцехівський та начальник управління житлово-комунального господарства Олександр Флоренко. Був також іюрист міськвиконкому Денис Сизько. Єдиним проханням владців до обуреного натовпу було: не перекривати рух транспортного потоку через місто.

Державне підприємство «Златодар» – одне з найстаріших у Золотоноші. За невисокі зарплати містяни тут працюють цілими династіями. Останнім часом через часту зміну керівників «Златодар» лихоманить. У цьому році до усіх катаклізмів додалася ще й засуха, через яку графік прийому зернових на зберігання змістився на кінець вересня. Зазвичай, уже у кінці липня – на початку серпня вервечка зерновозів у 2 ряди розтягувалася до машинобудівного заводу. Зовсім недавно на посаду директора підприємства призначили Владислава Орленка.

«Колектив досвідчений, знаючий, адекватний, але ситуація з безгрошів’ям досягла апогею, – прокоментував конфлікт Віталій Войцехівський. – Ми поспілкувалися з головою профспілкового комітету, наш юрист проконсультував, які кроки треба зробити для захисту прав працюючих. Домовилися про повторну зустріч у понеділок, 12 жовтня».

Саме до цього часу молодий керівник пообіцяв зрушити ситуацію з мертвої точки: домовитися про оплату зберігання у рахунок майбутнього відвантаження зернових

Як вважає міський голова, в інтересах керівництва підприємства провести перемовини з потенційними багаторічними клієнтами, щоби не втратити напрацьовані довірчі відносини та зберегти колектив. Наразі міська рада забезпечила повний юридичний супровід для «златодарівців». Підготовлені листи-звернення до Державного агентства резерву України, до складу якого входить ДП «Златодар», та прокуратури.

Як повідомляв сайт vikka.ua, у Черкасах та Золотоноші викрали автомобілі.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкащан попереджають про можливість підтоплення

Черкаські синоптики попереджають жителів Черкаської області про можливість підтоплення з 18 до 23 квітня. Про це повідомили у пресслужбі...

Неподалік Умані вантажівка зіштовхнулася з легковиком

Неподалік Умані сталася дорожньо-транспортна пригода. Вантажний автомобіль зіштовхнувся з легковиком Renault Duster. Про це повідомляє Уманське районне управління поліції. За...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x