НовиниЧеркащинаТренерам-викладачам спортивних шкіл Уряд підвищить заробітну плату

Тренерам-викладачам спортивних шкіл Уряд підвищить заробітну плату

-

- Advertisment -

На засіданні Уряду 12 липня ухвалено постанову "Про внесення змін до розділу VI додатка 2 до постанови Кабінету Міністрів України від 30 серпня 2002 р. № 1298" щодо підвищення заробітної платні фахівцям у сфері фізичної культури та спорту, зокрема тренерам-викладачам спортивних шкіл.

Ініціатором цих змін була Федерація баскетболу України.

– Питання роботи спортивних секцій і дитячого спорту загалом є одним із пріоритетів роботи нашої Федерації. Ще у квітні поточного року ФБУ здійснила моніторинг роботи баскетбольних відділень дитячо-юнацьких спортивних шкіл м. Києва. Наша мета була простою: сприяти розвитку баскетболу на базовому рівні, адже саме там у дитячих спортивних школах закладається основа здорової нації і майбутні досягнення, – пояснює генеральний секретар Федерації баскетболу України Володимир Драбіковський.

Під час моніторингу було виявлено проблему низького рівня заробітної плати тренерів-викладачів, які продовжували отримувати мінімальну платню. Люди, які щодня працюють з дітьми, мають отримувати гідну оплату своєї праці.

Торік було внесено зміни, внаслідок яких відбулось підняття оплати праці вчителів у школах в тому числі і викладачів фізкультури. Крок важливий і необхідний. Завдяки цьому рішенню мінімальна заробітна плата вчителя у загальноосвітній школі з 1 січня 2017 становить близько 5200 грн.

У той же час, тренер-викладач, який є учасником навчально-тренувальної роботи та навчально-виховної роботи і також працює з цими ж дітьми, несе відповідальність за життя та здоров’я учнів, отримує мінімальну заробітну плату, яка дорівнює зарплатні прибиральниць у школах.

Очевидно, що у такій ситуації відбувається втрата престижності професії тренера-викладача. Молоді спеціалісти на роботу за фахом не влаштовуються, фахівці середнього віку звільняються, а більшість працівників – це тренери пенсійного віку.

Для вирішення цієї проблеми президент ФБУ Михайло Бродський, маючи великий досвід роботи в сфері регуляторної політики, ініціював перед Кабінетом Міністрів України зміни до законодавства щодо збільшення заробітної плати фахівців у галузі спорту, зокрема, тренерів-викладачів до рівня оплати праці вчителів.

Лист із пропозиціями було оприлюднено на офіційному сайті ФБУ для обговорення спортивною громадськістю та спортивними федераціями.

Віце-прем’єр-міністром України В'ячеславом Кириленком, за результатами розгляду такої ініціативи, було проведено низку нарад з розробки та погодження проекту постанови з профільними міністерствами. Узгодити цей проект було дуже непросто, зокрема через позицію Міністерства фінансів та Асоціації міст України. Проте завдяки підтримці Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана проект постанови було винесено та прийнято на засіданні Уряду 12 липня.

Як повідомляв сайт vikka.ua, уманським лікарям незаконно виплатили 390 тис. грн премій.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаська прокуратура досягла зміни рішення суду у справі грабіжника, який напав на літнього чоловіка

Прокуратура домоглася зміни рішення суду першої інстанції у справі 36-річного грабіжника, який напав на літнього чоловіка. Про це повідомляє...

Чи буде інтернет в Черкасах у випадку блекаутів: Лаут відповів

Інтернет у жителів Черкас під час блекаутів буде. Про це журналістам vikka.ua розповів очільник черкаської компанії провайдера «McLaut» Віталій...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x