НовиниЧеркащинаТренер "Черкаських Мавп-2": "У цьому сезоні у нас буде...

Тренер "Черкаських Мавп-2": "У цьому сезоні у нас буде дуже молода команда" (ФОТО)

-

- Advertisment -

Цього літа "Черкаські Мавпи-2" знову очолив Володимир Чурсін. До цього досвідчений тренер працював зі старшими командами баскетбольної школи клубу. Нині Володимир Борисович залучив багатьох молодих вихованців до дублюючого складу. Про суттєве омолодження команди, прогрес ветеранів дубля та завдання на сезон він розповів у інтерв’ю пресслужбі БК.

У якому стані хлопці підійшли до першого тренувального збору, чи здійснили прогрес за літо?

На початку нашого збору хлопці були у різному стані. Хто працював більше, хто менше. Помітно, що Віталій Гнойовий якісно попрацював улітку. У нього була травма і він більше ніж півроку не грав. Влітку працював у тренажерному залі. Зараз у нього з нього все в порядку, робили операцію, меніск. Він відновився і готується до повернення на майданчик. Також непоганий вигляд має Сергій Мельник. Ярослав Войтович приїхав у поганій формі, він певний час хворів, то зараз тільки набирає кондиції.

Це ми говоримо про тих, хто зараз з вами працює, оскільки кістяк вже займається із основною командою.

Так. Романовський, Нагорний, Бондаренко, Мельник, Сергеєв – всі вони працюють із основною командою. Я був у них на тренуваннях, бачив, як вони додають. Помітно, що Бондаренко у гарній формі, Влад Мельник також має непоганий вигляд. Обидва були у збірній України і це помітно. Дмитро Нагорний працював улітку і це також видно.

Зараз окрім більш досвідчених гравців, у дублі працюють юнаки 2003-го року. Які очікування від них?

Голєнков і Крутогуз займаються. Будуть тренуватися і десь будемо їх підпускати і до матчів. Є надії на хлопців 2002-го року Владислава Рідька і Артура Назаренка. Але зараз мені не дуже подобається форма Назаренка, коли ми бігаємо на стадіоні, він не викладається на 100%. Це не прийнятно. Також із нами буде працювати Іван Токовенко 2004-го року. Він зараз дуже програє усім у фізичному плані, але беремо його на перспективу. Звісно, хлопцям такого віку буде складно штовхатися із дядьками, яким по 30 років. Але це звичний процес перебудови від юнацького до дорослого баскетболу. Чим ми і будемо займатися весь цей сезон.
Від усіх цих хлопців чекаю максимальної роботи на тренуваннях. Коли я підпускатиму їх до ігор, то там вони повинні показувати чоловічий баскетбол – це миттєве повернення в захист, агресивний захист, впевнений напад. Звісно так швидко це все не робиться, повинен пройти час і через досвід гри із дорослими баскетболістами вони повинні прогресувати.

Ви знову очолили "Черкаські Мавпи-2" після роботи з юнацькими командами клубу. Які очікування від роботи з дублюючим складом?

Так, я займався з дітьми від 2002-го до 2004-го року народження. Цього сезону буду намагатися допомагати і 03 і 04-му року. Дай Бог, щоб не співпадали тренування. Але намагаюся максимально працювати із юнацькими командами.

Цього сезону дублюючий склад буде значно молодшим ніж торік, тому гравці 99-го року народження є вже ветеранами. Як оціните їхній прогрес за останні роки?

У нас буде дуже молода команда цього сезону. І головна наша мета – підготувати гравців до Суперліги. Ми говорили з Максимом Міхельсоном стосовно цього завдання. Зрозуміло, що не всі потраплять до основної команди, але ті, хто буде гарно працювати, то матимуть свої шанси. Зараз Максим Сергійович підтягує гравців із нашої команди. Але заслужити цей шанс потрібно на тренуваннях, а спочатку у грі і в роботі з дублюючим складом.

Мені подобається як прогресує Владислав Мельник. Олега Бондаренка у 2015-му році я брав у збірну України U-16. За ці кілька років він суттєво додав і ми з задоволенням його запросили до нас, зараз вже грає перші товариські матчі за основну команду.

Ярослав Войтович засмучує. Я сподівався на його більш рішучий прогрес, але десь він неуважний, губиться у якихось моментах. Романовський також прогресує, але йому десь не вистачає жорсткості, спортивної зухвалості. Костянтин Прокопенко влітку не тренувався, але зараз він знову з нами. Сподіваємося на нього, адже це хороший і високий хлопець, лівша – це не зручно для захисників, у нього м’який кидок. Очікуємо на ретельну роботу і налаштування від нього.

Минулого сезону команда здійснила гарний прогрес у Вищій лізі. Мавпи-2 посіли 12-те місце, здобувши 11 перемог. Як оцінюєте цей прогрес?

Ну минулого року у матчах Вищої ліги до нас додавалися Руслов, Воєвода, навіть Скапінцев, Ігор Сергеєв. Цього сезону Воєводі і Руслову потрібно грати або за основу або за дубль. Тому з нами їх не буде. Їм самим потрібно себе проявляти. Скапінцева теж не буде. Ігор Сергеєв можливо гратиме у домашніх матчах, іноді на виїзних, оскільки на нього серйозно розраховують в команді Суперліги. Тому без них дуже важко розраховувати на якийсь результат у турнірному плані. З іншого боку інші гравці, які лишаються в дублі, повинні брати ініціативу на себе. Найбільший наш результат буде, якщо хтось буде додавати, прогресувати.

Хто із хлопців зараз готовий брати лідерство на себе?

Я дуже сподіваюся на Віталія Гнойового, на Олега Бондаренка, Влада Мельника і Юрія Романовського. Оці чотири хлопці повинні проявити себе, як лідери.

На що робитимете акцент цього сезону?

Все потрібно покращувати. Особливо звісно ми повинні додавати у захисті, у розумінні індивідуального захисту, не сподіваючись на якусь підстраховку. Звісно, командний захист із підстраховкою у нас також буде. Але я хочу, щоб хлопці навчилися правильно і якісно захищатися індивідуально. Працювати будемо над усім. Баскетбол ділиться на чотири частини – швидкий напад, тактичний напад, захист від швидкого нападу і позиційний захист. Ці чотири речі, які є в баскетболі, ніхто нічого не придумав. Над цим і будемо працювати.

Ви проводили міні-табір для гравців, переглядали кількох новачків, але ніхто вам не підійшов. Чи шукаєте гравців зараз?

Так, був відбір. Є різні команди, які запрошують досвідчених гравців, центрових. Їм потрібен в першу чергу результат. У нас інший шлях, робимо акцент на своїх вихованців, які працюють з нами і в майбутньому потрапляють до Суперліги. Ми не хочемо запрошувати людей, які б брали на себе, вирішували долю матчу. Ні, ми хочемо витиснути максимум із наших хлопців.

Від гравців якої позиції очкуєте найбільшого прогресу?

У нас, як і в усій Україні, найбільша проблема – це позиція першого номера. Очікую прогресу від Дмитра Нагорного, також першого номера гратиме Олег Бондаренко. Буду награвати різних хлопців. Навіть Рідька хочу спробувати на позиції першого номера, хоча в юнацькому баскетболі він грав на позиціях 3-4, також Романовський також має плеймейкером. Хочу, щоб у цих хлопців все вийшло і все має вийти.

Які турнірні завдання у чемпіонаті ставлять перед вами?

Конкретних турнірних завдань не ставили. Дуже надіюся, що керівництво розуміє, яким складом ми граємо і на що можемо сподіватися. Наша мета, щоб вихованці клубу поступово звикали до дорослого баскетболу, до цих швидкостей, жорсткості. Це проходить крізь матчі Вищої ліги, де ми гратимемо із досвідченими командами. Поступово потрібно набирати цей досвід. І я очікую прогресу від наших молодих хлопців і від більш досвідчених – Гнойового, Войтовича, гравців, які зараз працюють із командою Суперліги – Бондаренко, Мельник, Нагорний. 

Як повідомляв сайт vikka.ua, "ВЕНЕТО" і "Черкаські Мавпи" готують екіпажі до "Крутого спуску".

Будьте завжди в курсі найсвіжіших новин – підписуйтесь на наш канал в Telegram!

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

ПАТ «Черкасиобленерго»: енергетики розпочали ремонтний період обладнання відкритих розподільних пристроїв

Пресслужба ПАТ «Черкасиобленерго» повідомляє про технічне обслуговування та ремонти енергообладнання протягом року з метою якісного та безаварійного розподілу електричної енергії...

У Черкасах кухарям дитячих садочків збільшать зарплату

Сьогодні депутати Черкаської міської ради ухвалили рішення про надбавку до заробітної плати для кухарів дошкільних закладів. Про це повідомляє...

Цікаве:

Trustee Plus швидко прогресує і заявляє про аудиторію у 200 000 користувачів

Продукт компанії Trustee продовжує просувати можливості Web3-сфери в...

Огляд актуальних бонусних програм в казино Super Gra

Бонуси – спеціальний маркетинговий інструмент для залучення нових клієнтів,...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x