НовиниЧеркащинаТОП-7 владних обіцянок: як зміняться Черкаси до кінця року

ТОП-7 владних обіцянок: як зміняться Черкаси до кінця року

-

- Advertisment -

Лічені місяці залишилися до завершення 2017-го. Він, як і попередні роки, сповнений розпочатими проектами та обіцянками їх виконати. Які проекти влада обіцяє реалізувати цьогоріч, а що таки доведеться перенести на рік прийдешній, дізнавався сайт vikka.ua.

Оновлений міст через Дніпро

На черкаському мосту через Дніпро добігає кінця черговий етап робіт. Як повідомляв голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко, відповідно до відкоригованого графіка, підрядник має завершити ремонт на проїжджій частині мосту вже в листопаді.

"Нині вже немає причин для затримок. Раніше гальмувала ремонт закупівля матеріалів. Приміром, деформаційні шви доправляли з Німеччини. Натепер, як запевнив підрядник, усе є", – запевняє очільник області.

Зазначимо, у "вікна" із 6.00 до 9.00 та із 16.00 до 19.00 проїзд можливий для рейсових автобусів, спецтехніки та приватних авто, завважки до 5 тонн. В інший час – лише для екстрених служб і транспорту ремонтників.

У театрі завершать внутрішні роботи

У храмі Мельпомени активно готуються до відкриття нового 86-го сезону. Для глядачів підготували кілька репертуарних новинок та чекають, коли великі спектаклі знову зможуть показувати у рідних стінах.

Як зазначив у коментарі телеканалу "ВІККА" заступник голови Черкаської ОДА Сергій Овчаренко, владці сподіваються, що до кінця поточного року вдасться завершити внутрішні роботи у театрі.

"Є можливості організувати онлайн-трансляцій з місця проведення робіт, щоб було всім зрозуміло, як виконується ремонт та скільки людей до нього залучено", – додав чиновник.

Зал для спортивної гімнастики зрештою відкриють

Ще торік стартували ремонтні роботи у колишньому кінотеатрі "Мир". За проектом там мають розмістити зал для спортивної гімнастики, а також відділення тенісу і бадмінтону. Відкрити двері для юних спортсменів оновлена зала мала уже цієї осені із початком навчального року, проте через ремонтний простій об’єкт не вдалося завершити. У зв'язку із браком фінансів підрядник ще влітку припинив роботи.

"Кошти в бюджеті віднайдені у повному обсязі. Це 3,5 мільйони гривень. Я сподіваюся, що до кінця року на об'єкті все буде зроблено", – зазначив у коментарі сайту vikka.ua директор департаменту освіти та гуманітарної політики міськради Ігор Волошин.

Занедбаний планетарій із новим обладнанням почне нове життя

У часи розквіту (80-90-ті) до черкаського планетарію приїздили відвідувачі з усього СРСР, проте зараз там панує розруха. Двері закладу більшість часу зачинені. За словами лектора Олександра Дашковського, відвідувачі тут – рідкість. Одна з приватних фірм орендує кілька кімнат. Інша ж частина будівлі занедбана, бо нікому не потрібна.

Керівник всеукраїнської громадської організації "Знання України" Василь Кушерець запевняє, що у жовтні цього року планетарій працюватиме у новому форматі. Обіцяє: незабаром там встановлять нове обладнання. А після цього – візьмуться й за ремонт самої будівлі.

Біля філармонії "підвісять" музикантку

Перша підвісна скульптура з’явиться вже цієї осені біля будівлі Черкаської обласної філармонії. Скульптуру у вигляді дівчини, яка грає на музичному інструменті, вже виготовив майстер. Наразі в мерії чекають документацію, яка підтвердить надійність конструкції.

"Зі свого боку ми плануємо передати документацію на експертизу нашому проектному інституту. Обласна архітектура і філармонія теж просили надати інженерні розрахунки конструкції, що підтвердять надійсність скульптури. Після цього питання її встановлення має ухвалити виконком", – пояснює начальник відділу реклами та дизайну міського середовища Черкаської міськради Андрій Поліщук.

Бульвар Шевченка нарешті доасфальтують

Із минулого року триває реконструкція головної транспортної артерії міста. Наразі тут уже завершують роботи на другій черзі – від вул. Лазарєва до вул. Митницької. Із нею обіцяють впоратися до першого листопада – залишилося нанести розмітку та доукладати тротуарну плитку на кількох перехрестях. У профільному департаменті розраховують, що цьогоріч вдасться завершити асфальтування бульвару, перейшовши і до третьої черги (від Припортової до вулиці Різдвяної).

"Наразі по третій черзі ще не вистачає фінансування, але пропозиції до бюджету ми надали. Якщо їх підтримають, ми будемо вимагати від підрядника виконати основну частину робіт (укладення асфальту) вже цьогоріч. Укладання плитки здійснює інший підрядник", – зазначає у коментарі сайту vikka.ua директор департаменту архітектури та містобудування міськради Артур Савін.

Другу чергу реконструкції Героїв Дніпра завершать

Після нанесення розмітки на бульварі Шевченка підрядник переїде на Героїв Дніпра. Тут наразі теж завершують другу чергу реконструкції дороги (від Жужоми до Сержанта Смірнова). Комунальникам ще залишилося встановити дорожні знаки та підключити освітлення.

На ремонт останньої ділянки дороги (від Сержанта Смірнова до Козацької) у мерії вже оголошують тендер та планують приступити до підготовчих робіт ще у цьому році.

"Уже цього року плануємо провести підготовчі роботи, виконаємо переходи, укладемо каналізаційні решітки. Краще почати раніше. А роботи продовжимо уже наступного року", – додає Артур Савін.

А от прокататися на колесі огляду в Черкасах можна буде тільки з наступного року. До цього анонсували осінь 2017-го. Втім, технологічний процес виготовлення атракціону триватиме приблизно до грудня. Тому ймовірно, погодні умови дозволять встановити конструкцію лише навесні. Місцем локації лишається парк "Сосновий бір".

Затягнеться у часі і спорудження льодового палацу. Загалом розробка передбачає два льодових майданчики: для гри в хокей і фігурного катання. До того ж планують, що арена трасформуватиметься в концертний зал на 2,5 тисячі місць, а також у баскетбольну та волейбольну арени. Попередньо місце для будівництва розглядають на Митниці, з лівого боку від вулиці Богдана Хмельницького. 

Як повідомляв сайт vikka.ua, архітектурно-будівельна інспекція скасувала "митницькі" містобудівні умови.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкащан попереджають про небезпечні метеорологічні явища

Сьогодні вдень, 29 березня, у Черкаські області та місті Черкаси метеорологи попереджають місцевих мешканців про грози. Про це повідомляє...

На Черкащині правоохоронці затримали злочинця, який підпалив обладнання на залізниці

Зловмисник вчинив підпал релейної шафи, яка відповідає за роботу світлофорів на коліях. За це йому загрожує до 10 років...

Цікаве:

Trustee Plus швидко прогресує і заявляє про аудиторію у 200 000 користувачів

Продукт компанії Trustee продовжує просувати можливості Web3-сфери в...

Огляд актуальних бонусних програм в казино Super Gra

Бонуси – спеціальний маркетинговий інструмент для залучення нових клієнтів,...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x