НовиниЧеркащинаТоп-5 найкращих асистентів "Черкаських Мавп" за історію клубу

Топ-5 найкращих асистентів "Черкаських Мавп" за історію клубу

-

- Advertisment -

За 16 років існування "Черкаських Мавп" у клубі була велика кількість якісних гравців задньої лінії. Саме про найкращих з них піде мова далі.

Про це повідомляє пресслужба "Черкаський Мавп".

У списку топ-розігруючих великі зміни відбулися саме протягом останніх кількох років. Лише два сезону тому українським баскетболістам вдалося посунути з топ-3 цього списку легіонерів. Рейтинг складали на основі результатів передач у Суперлізі та Єврокубках.

Так, найкращим за кількістю відданих результативних передач є нинішній капітан "Черкаських Мавп" Олександр Кольченко, який віддав 344 передачі, виступаючи за черкаський клуб. Зовсім недалеко показник ще одного чемпіона України у складі "Мавп" – Ігоря Бояркіна – 340 асистів.

Серед лідерів за цим показником вистачає і вихованців клубу. Так, показник у "200+" передач перейшов Макс Мірошниченко. За час його виступів у рідному клубі молодий захисник віддав 204 передачі, 252 передачі у Олександра Кобця.

А от Топ-5 найкращих асистентів клубу відкриває пам’ятний легіонер "Черкаських Мавп" – Іван Кольєвіч (сезони 2008-2009, 2011-2012, 2012-2013) – 237.

Попри неймовірний послужний список чорногорського захисника, у якому є і грецький "Олімпіако" й іспанське "Більбао", в Україні його асоціюватимуть виключно з "Мавпами", була ще й "Одеса". Справа в тому, що поінтгард тричі приміряв форму помаранчево-чорних. Найуспішнішим, безсумнівно, є перше "пришестя" Кольєвіча, коли в УБЛ чорногорець дивував навіть не своїми асистами, а результативністю. 40 очок у матчі проти "Будівельтника" не кожен вболівальник забуде. А от дістатися хіт-параду Кольєвічу дозволили наступні два неповні сезони у "Черкаських Мавпах". Загалом Кольєвіч у Черкасах віддав 237 результативних передач.

Рональд Мур (сезон 2013-2014) – 263 передачі

Один із найефективнішим плеймейкером за всю історію "Черкаських Мавп" є лідер задньої лінії клубу у сезоні 2013-14 – Рональд Мур. Американський захисник у середньому за матч віддавав 8.3 результативні передачі. Це абсолютно найкращі цифри, якщо брати середній показник передач у формі "Мавп". Загалом Мур у складі помаранчево-чорних віддав аж 263 передачі і наприкінці сезону свої плеймейкерські здібності підтвердив у Серії-А, де Мур продовжив кар'єру складі "Сієни".

Фелікс Коядіновіч (Сезон 2008-2009) – 283 передач

Ще один яскравий представник епохи УБЛ. "Залізний Фелікс" у Черкасах грав на не зовсім притаманній для себе позиції. Але це не завадило боснійському атакуючому захиснику довго тримати позиції найкращого асистента за всю історію клубу. Після того, як команду полишив Бобі Діксон, на позиції розігруючого Арсіч використовував не Кольєвіча, а саме Коядіновіча і, як виявилося, не прогадав. Після успішного сезону в "Мавпах" Каядіновіч провів два роки у грецькому "Марусі". Правда, показати подібну статистику боснійцю вже не вдалося. Зараз Фелікс баскетбольний агент, а кілька його клієнтів минулого сезону виступали в Україні.

Ігор Бояркін (Сезон 2016-17, 2017-18 та 2018-19) – 340 передач

Ігор Бояркін – людина, якій вдалося витиснути легіонерську гегемонію серед асистентів "Черкаських Мавп". Уже протягом половини стартового сезону за "Черкаські Мавпи" (Ігор прийшов у 2017-му, після припинення існування "Кривбасу") Бояркін показав дуже високі цифри – 5.7 передач у середньому за гру. У наступному сезоні його робота у захисті та 136 передач допомогла "Мавпам" оформити своє історичне чемпіонство.

Стати найкращим за показником передач українському захисникові уже залишалася справою техніки, техніки підписання третього контракту з черкаським клубом. Після завершення сезону 2018-2019 Ігор вийшов на показник у 340 передач, що на рік стало абсолютним рекордом нашого клубу.

Олександр Кольченко (Сезон 2016-17, 2017-18, 2018-19 та 2019-20) – 344 передачі

Те, що Олександр Кольченко за потреби може зіграти на позиції розігруючого знає ледь не вся баскетбольна Україна. Щоправда, за майже чотири сезони виступів у Черкасах, Кольченко більше наблизився до позиції форварда, ніж першого номера. Але, навіть попри це, віддавати хороші передачі на партнерів залишилося його сильною стороною.

Очевидно, що це не опція №1 Олександра. Велика кількість зіграних матчів у формі "Черкаських Мавп" дозволила йому стати найкращим асистентом клубу. Цікаво, що обійшов Кольченко показник Ігоря Бояркіна лише в передостанньому офіційному матчі "Черкаських Мавп" цього сезону.

Як повідомляв сайт vikka.ua, у "Черкаських Мавпах" визначили трьох найпродуктивніших гравців сезону.

 

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаська прокуратура досягла зміни рішення суду у справі грабіжника, який напав на літнього чоловіка

Прокуратура домоглася зміни рішення суду першої інстанції у справі 36-річного грабіжника, який напав на літнього чоловіка. Про це повідомляє...

Чи буде інтернет в Черкасах у випадку блекаутів: Лаут відповів

Інтернет у жителів Черкас під час блекаутів буде. Про це журналістам vikka.ua розповів очільник черкаської компанії провайдера «McLaut» Віталій...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x