НовиниТОП-10 спортивних досягнень черкащан у 2015 році

ТОП-10 спортивних досягнень черкащан у 2015 році

-

- Advertisment -

Те, що черкащани – надзвичайно талановиті, зрозуміло без зайвих слів, тож пропонуємо вашій увазі підбірку лише частини досягнень наших спортсменів у 2015-му.

У нас найкращі боксери…

Здобув "золото" на Чемпіонаті Європи з боксу, що проходив у Анапі, черкащанин Юрій Майдаков. На змаганнях, де брали участь представники 24-ох країн, чотирнадцятирічний вихованець комплексної дитячо-юнацької спортивної школи "Вікторія" став першим у ваговій категорії 65 кг.

…і легкоатлети

Олександр Дорошенко виборов друге місце на Чемпіонаті світу з легкої атлетики серед спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату та вадами зору. Завдяки перемозі спортсмен здобув ліцензію на право участі в XV Літніх Паралімпійських іграх. Наступного року вони відбудуться в Ріо-де-Жанейро.

…і фітнесисти

"Срібло" на Чемпіонаті світу з фітнесу цьогоріч завоювала черкащанка Оксана Оробець. У змаганнях, що проходили 14-15 листопада у Будапешті, взяли участь спортсмени із 54 країн світу. В категорії жіночий фітнес +163 вона посіла друге місце з-поміж 15 спортсменок з таких країн, як Угорщина, Росія, Китай, Латвія, Іспанія, Єстонія, Фінляндія, Великобританія та інші.

…і зовсім юні фітнесисти

Із Чемпіонату світу з фітнесу серед дітей та підлітків, який проходив у Сербії, Анна Мельникова привезла золоту медаль, перемігши конкуренток у віковій категорії 8-9 років. Загалом у змаганнях взяли участь 124 учасники із 11 країн. А до складу зіркої України увійшли семеро черкащанок, вихованок студії "Грація". 

…і армреслери

На Чемпіонаті світу з армреслінгу серед спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату наш земляк Володимир Дорошенко став дворазовим чемпіоном у своїй ваговій категорії, виборовши перемогу і правою, і лівою рукою. Загалом у змаганнях взяли участь команди із 37 країн.

…і двоєборці

Сергій Гречкосій здобув "срібло" на ІІІ Європейських іграх ветеранів, які цьогоріч зібрали близько десяти тисяч учасників. Виступаючи у другій віковій групі (40-44 роки) та ваговій категорії до 94 кг, наш земляк виборов друге місце.

…і триатлоністи

Другий час на Кубку Європи з триатлону, що проходив у Ризі, показав черкащанин Олексій Сюткін. Швидшим за нашого спортмена виявився лише росіянин Олександр Брюханков. Його відрив – 7 секунд.

…і кікбоксери

Черкащани Іван Ткаченко та Ігор Приходько стали переможцями Чемпіонату світу з кікбоксингу WAKO, участь у якому взяли понад вісімсот спортсменів. Іван Ткаченко виступав у надважкій ваговій категорії + 91 кг та в ході напружених поєдинків здобув срібну медаль. А Ігор Приходько у ваговій категорії 81 кг виборов "бронзу".

…і каратисти

Черкаський каратист Олександр Науменко виборов срібло найпрестижнішої світової першості з фунакоші шотокан карате. Змагання проходили напередодні у Південно-Африканській республіці. За нагороди змагалися 600 спортсменів із різних куточків світу. Через брак коштів честь нашої країни відстоювали лише два спортсмени – Антон Вінніков із Дніпропетровська та черкасець Олександр Науменко.

… і борці

Боєць черкаського клубу "Grizzly", громадянин Камеруну Дональд Нджатах переміг у Москві американського росіянина Джефа Монсона. Дональд нокаутуав суперника ще у першому раунді, а сам бій тримав менше хвилини. 

Нагадаємо, сайт vikka.ua зробив підбірку рекордів, які встановили черкащани у 2015-му.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаський синоптик спрогнозував погоду на Великдень

Погода травня у місті Черкаси та області вже найближчими днями зміниться: стане більш прохолодною. Про це пише директор Черкаського...

Автівки, мільйонні статки, гроші за кордоном, подарунки: декларації черкаських депутатів від фракції «За Майбутнє»

Елітні автівки, подарунки від батьків, будинки, гаражі і причепи, гроші за кордоном, мільйонні доходи й заощадження задекларували за 2023...

Цікаве:

- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x