НовиниТОП-10 подій, якими жила Черкащина у 2015-му

ТОП-10 подій, якими жила Черкащина у 2015-му

-

- Advertisment -

Гасили пожежі, відмічалися у військкоматі, обирали міського голову та очікували нові тролейбуси. Сайт vikka.ua дібрав події, якими жили черкащани у 2015 році.

Шторми в апеляційному суді

Виводили один одного на чисту воду цьогоріч судді апеляційного суду області. Протистояння почалося з того, що суддя Сергій Бондаренко звинуватив голову суду Володимира Бабенка у системному тиску на себе та втручання в роботу. Свої заяви він підкріпив  відповідним аудіозаписом. Володимир Бабенко, у свою чергу, звинуватив опонента в неадекватності, однак так і не пояснив, чи його голос звучав у аудіозаписі.

Драматичні перипетії у Черкаському драматичному

Рушниця, яка висить на стіні, рано чи пізно вистрілить. І першого липня у черкаському театрі таки пролунав постріл: у приміщенні із несправною пожежною сигналізацією виникла пожежа. Вогонь, який занадто довго гасили, ущент зруйнував глядацьку залу театру та перекриття між поверхами. Попри обіцянки влади віднайти кошти на відновлення будівлі, черкаський театр таки зимує без покрівлі.

Депутатство не звільняє від громадянського обов’язку

Потрапивши під шосту хвилю мобілізації, депутати Черкаської міської ради попереднього скликання  Андрій Більда, Олександр Савенко і Олександр Радуцький пропіарилися у військовому комісаріаті. Проте служити пішов тільки один із них. Попри висновок лікаря, який визнав Андрія Більду непридатним для служби, той таки подався на фронт, але уже в статусі добровольця.

Третій раз не завжди щасливий

Перемігши зі значним відривом у першому турі, Сергію Одаричу прогнозували чергову перемогу та третю каденцію у кріслі мера. Однак голоси у другому турі несподівано розподілилися на користь "батьківщинівця" Анатолія Бондаренка. Першим про це повідомив сам Сергій Одарич, оприлюднивши результати попереднього підрахунку голосів на своїй сторінці у Facebook.

Хто останній в черзі до поліції?

21 вересня у Черкасах стартував набір до нової поліції. Що буде аншлаг, було зрозуміло одразу – черги до обласної філармонії, де приймали заяви до поліції, утворилися ще із самого ранку. Першого ж дня черкащани подали понад 1600 заяв. Це абсолютний рекорд в Україні. Вийдуть на вулиці міста нові поліцейські  уже наприкінці зими.

Прошу звинувачувати в усьому Президента

Цьогоріч палав не тільки театр. У ніч на 12 листопада горів будинок середнього сина колишнього народного депутата, екс-регіонала та соратника Януковича Володимира Олійника. В інциденті екс-депутат поквапився звинуватити Президента України Петра Порошенка, мовляв, це його реакція на діяльність Комітету Порятунку України, співзасновником якого і є Олійник. Натомість в ДСНС повідомили, що до пожежі призвело банальне коротке замикання.

Декомунізація по-черкаськи: Ленін з оселедцем та гетьман замість більшовика

У  вишиванці й жупані та з оселедцем на голові – такий образ мав останній Ленін у Черкасах, що стояв на території розважального спорткомплексу. Перед зміною іміджу комуніст був у камуфляжі і тримав рушницю. У цілому ж на Черкащині позбавлення комуністичних назв і символів пройшло доволі кволо. Довго не морочилися із перейменуванням вулиці у рамках декомунізації і в Каневі. Там вулиця Дорошенка (більшовицького голови ревкому) стала вулицею Гетьмана Дорошенка.

Очікування "рогатих"

Цілий рік черкащани чекали обіцяних нових тролейбусів, і лише в останні дні 2015-го дочекалися. Довгоочікувані  вісім "рогатих" обійшлися бюджету міста у 35 мільйонів гривень. Нові тролейбуси мають базову комплектацію і майже не відрізняються від своїх попередників, проте сучасна електроніка дещо спростить роботу водія. Проїхатися ж на них можна буде на початку 2016 року, коли вони вийдуть на маршрут №31.

І на рекламу діє сила тяжіння

Вбивча сила реклами. На початку грудня у середмісті Черкас металева конструкція гепнулася прямо на людей, які саме базарювали. Із забоями, переломами та струсом мозку постраждалі, серед них і двоє дітей, потрапили до лікарні. Після гучної події владці взялися інспектувати небезпечну рекламу, створивши відповідну комісію. Та поки що похвалитися нічим.

Освоюємо нові орбіти

Містечко Орбіта, що на Чигиринщині, поступово оживає. До колись покинутого міста-привида починають з’їжджатися переселенці зі Сходу. Поки що це кілька сімей із Донеччини та Луганщини, проте місцеві сподіваються, що Орбіта знову відродиться.

Нагадаємо, сайт vikka.ua зробив підбірку обіцянок, якими годували черкащан протягом 2015 року.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У селі на Черкащині згоріла хата. Причина – порушення правил безпеки

15 червня до Служби порятунку надійшло повідомлення про те, що у селі Малий Ржавець Степанецької територіальної громади виникла пожежа...

Директори черкаських шкіл зняли кліп для випускників

Директори черкаських закладів загальної середньої освіти привітали випускників зі святом та записали відеосюрприз. Про це пишуть на сторінці Департаменту...

Цікаве:

Як знайти роботу в Черкасах без досвіду: покроковий гайд

Пошук першої роботи може бути викликом, особливо якщо ви...

Черкаські мистецькі школи оголошують набір учнів: як туди потрапити?

Мистецькі школи Черкас запрошують на навчання дітей віком від...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x