НовиниТоменко в Черкасах нагадав Яценюку про його права

Томенко в Черкасах нагадав Яценюку про його права

-

- Advertisment -

Підписання коаліційної угоди п’ятьма політичними силами у Верховній Раді є виконанням "програми-мінімуму". Про це в ефірі черкаського телеканалу "Рось" заявив радник Президента родом із Чорнобаївщини Микола Томенко.

 – Нам вдалося переконати Арсенія Яценюка і його команду в тому, що коаліція не може формуватися на підставі двох сторінок загальної декларації, а повинна мати серйозну, відповідальну програму. Власне, цей документ, що нараховує біля 70 сторінок, сьогодні є достатньо важливою передумовою ефективної роботи майбутньої коаліції, – зазначив Томенко.

Натомість, за його словами, залишається не менш важлива проблема – як правильно сформувати уряд під цей, закріплений в коаліційній угоді, план роботи. На думку Миколи Томенка, варто було би радити колегам з "Народного фронту", аби вони ще раз звернули увагу на те, що в чинній Конституції закріплено, що Україна – парламентсько-президентська, а не прем’єрська республіка.

– Це означає, що не прем’єр-міністр мусить ухвалювати всі рішення та формувати уряд із тих людей, які йому подобаються. А всі політичні сили, що підписали коаліційну угоду (а їх п’ять), повинні взяти на себе певну сферу відповідальності за діяльність уряду і запропонувати найбільш фахових людей під цю сферу відповідальності. Саме тоді з’явиться професійний і відповідальний уряд, а не "уряд друзів Арсенія Яценюка, – зазначив Микола Томенко.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Автівки, мільйонні статки, гроші за кордоном, подарунки: декларації черкаських депутатів від фракції «За Майбутнє»

Елітні автівки, подарунки від батьків, будинки, гаражі і причепи, гроші за кордоном, мільйонні доходи й заощадження задекларували за 2023...

Електромонтерів, барист, водіїв та візажистів зібрала виставка «Профтехосвіта Черкащини-2024» (ВІДЕО)

У Черкасах відбулася обласна виставка педагогічних технологій «Профтехосвіта Черкащини-2024». Відвідувачі виставки могли дізнатися більше про виробничі та робочі професії....

Цікаве:

Акумуляторні пилососи: змініть свої звичні поняття про прибирання

Не секрет, що у сучасному світі найважливішим ресурсом є...

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x