НовиниТоменко: Уряд повинен пояснити чорнобильцям, як їм по-новому нараховуватимуть...

Томенко: Уряд повинен пояснити чорнобильцям, як їм по-новому нараховуватимуть пенсії

-

- Advertisment -

Народний депутат родом з Черкащини Микола Томенко вимагає у Кабміну роз’яснень нової процедури нарахування пенсій. Про це інформують у прес-службі нардепа.

Він звернувся до Міністра соціальної політики України Павла Розенка та Голови правління Пенсійного фонду України Олексія Зарудного. Томенко просить їх надати роз’яснення стосовно застосування змін щодо пенсійного забезпечення громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

За його словами, низку запитань викликає норма, що "після звільнення з роботи виплата пенсії відповідно до цього Закону поновлюється". Чи це означає, що виплата раніше призначених пенсій поновлюється у встановлених відповідно до законодавства розмірах у момент їх призначення? Яким чином буде повернуто 15 % пенсії працюючим пенсіонерам тощо?

У своєму зверненні нардеп зазначає також, що питання реалізації положень стосовно порядку поновлення виплати пенсії після звільнення з роботи, який набирає чинності з 1 квітня 2015 року, порушується у зверненнях працівників Чорнобильської АЕС та зони відчуження, учасників ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи. Зокрема це стосується й тих, які працюють на посадах державних службовців, адже у період роботи їм пропонується виплачувати пенсії у розмірі 85 % або не виплачувати зовсім.

Черкаський нардеп просить Уряд надати відповідь терміново, до набрання чинності цим Законом і нагадує, що на сьогодні понад 40 % висококваліфікованих спеціалістів – працівників Чорнобильської АЕС та зони відчуження зараховують до категорії працюючих пенсіонерів.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

На великодньому ярмарку в черкаському виші зібрали майже 200 тисяч гривень на підтримку війська

Благодійний захід «Великодній ярмарок» на підтримку Збройних Сил України провів Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького. Великодній збір акумулював...

У центрі Черкас розмістили великодню інсталяцію (ВІДЕО)

У Черкасах у сквері "Юність" розмістили великодню інсталяцію. Тут встановили розмальовані дітьми писанки, великоднє дерево, прикрасили сквер дзвіночками та...

Цікаве:

Рецепти від черкащан: як Марина Черкащенко готує сирну паску (ВІДЕО) 

Паска без випікання. Напередодні свята Великдень знімальна група ВІККА...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x