НовиниТоменко пропонує створити у Чорнобилі біосферний заповідник

Томенко пропонує створити у Чорнобилі біосферний заповідник

-

- Advertisment -

У Чорнобилі слід визначити так звану "довічну зону" та створити біосферний заповідник. Про це повідомив під час засідання комітету з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи нардеп родом з Черкащини Микола Томенко.

4 березня відбудуться парламентські слухання на тему: "Про зняття з експлуатації Чорнобильської АЕС, об’єкт "Укриття" та перспективи розвитку зони відчуження".

Микола Томенко заявив, що "однією з тем, що буде обговорюватись на парламентських слуханнях є майбутня система управління теперішньої так званої "30-кілометрової зони відчуження".

Він говорить, що абсолютна кількість експертів та фахівців вважають за необхідне переглянути статус 30-кілометрової зони і визначити реально забруднену – довічну зону.

"Це територія, забрудненість на якій буде зберігатись досить тривалий час. Вся решта територій за виключенням цієї умовно 10-кілометрової зони мусить бути перетворена у Чорнобильський біосферний радіаційно-екологічний заповідник. Створення такого заповідника дозволило б вирішити цілу низку проблем зони відчуження – перш за все гарантувати охорону природних комплексів та мати гарантоване бюджетне фінансування для виконання природоохоронних програм, включаючи протипожежний захист лісів. Нині ж фінансування зони відчуження йде в цілому на підтримання інфраструктури, до якої збереження цілісності лісових екосистем не має жодного відношення", – наголосив Томенко.

Нардеп нагадав, що поряд із зоною відчуження, на території Республіки Білорусь, вже функціонує "Поліський державний радіаційно-екологічний заповідник". Це в перспективі створює можливість створення під егідою ЮНЕСКО спільно з Україною міжнародного біосферного заповідника.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

На Черкащині шахрай видурив у людей понад 170 тисяч гривень і втік за кордон

До суду скерували обвинувальний акт проти чоловіка, який разом із поплічниками шахрайським шляхом заволодів коштами громадян на суму понад...

Керівник “Черкасиводоканал” отримує більше, ніж мер Києва

Заробітна плата керівника комунального підприємства «Черкасиводоканал» Івана Сухарькова більша, ніж, скажімо, дохід мера Києва Віталія Кличка. Торік Сухарьков заробив...

Цікаве:

Як знайти роботу в Черкасах без досвіду: покроковий гайд

Пошук першої роботи може бути викликом, особливо якщо ви...

Черкаські мистецькі школи оголошують набір учнів: як туди потрапити?

Мистецькі школи Черкас запрошують на навчання дітей віком від...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x