додому Новини Томенко: До 2017 над реактором Чорнобильської АЕС з’явиться саркофаг

Томенко: До 2017 над реактором Чорнобильської АЕС з’явиться саркофаг

0

Будівництво захисного саркофагу над зруйнованим реактором Чорнобильської АЕС повинне бути завершено до кінця 2017 року. Про це повідомив Микола Томенко на зустрічі з представниками Європейського банку реконструкції та розвитку, інформують у прес-службі нардепа з Черкащини.

За словами Томенка, сьогодні, на жаль, немає розуміння важливості цього проекту з боку українського уряду. Однак він, як голова Комітету з питань екологічної політики буде сприяти тому, щоб, Україна, згідно попередніх домовленостей, сплатила внески до міжнародного Чорнобильського фонду "Укриття".

Також він просить якнайшвидше здійснити кадрові призначення, що стосуються, зокрема, керівництва у так званій 30-тикілометровій чорнобильській зоні. Нардеп вимагає невідкладно призначила голову Державного агентства України з управління зоною відчуження та відмінити оподаткування підрядників проектів міжнародної технічної допомоги, якого не було у 2001 році.

"Ми повинні невідкладно звернути увагу на виконання своїх зобов’язань стосовно завершення робіт по об’єкту "Укриття", оскільки сім європейських країн на конференції 29 квітня у Лондоні повинні прийняти рішення про виділення 700 мільйонів доларів на реалізацію цього проекту, – розповів Томенко. – Але, щоб це рішення було ухвалене, Україна повинна показати власне прагнення реалізувати цей проект, виконавши всі попередньо взяті на себе зобов’язання".

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version